REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį „Aš myliu Lietuvą“ dalyvių laukia žygis į srutomis kvėpuojančią Suvalkiją. Tą jos dalį, kur daniškos kiaulės svarbesnės už Lietuvos gyventojus. Paprastus žmones, kurie priversti kvėpuoti ne oru, o srutomis, priversti auginti savo vaikus toje aplinkoje ir girdyti juos vietiniu vandeniu. Visa tai ‒ ne kur nors apleistame Afrikos užkampyje, o čia pat ‒ Kalvarijos savivaldybės, Jusevičių kaime. Šį kaimą galima rasti ne tik pagal žemėlapyje, bet ir pagal ore tvyrantį aitrų amoniako kvapą.

REKLAMA
REKLAMA

Nejaugi kiaulė Lietuvoje svarbiau už žmogų? Pasirodo ‒ taip. Žmonės iš Jusevičių kaimo bėga ne tik dėl pinigų. Tokių kaimų Lietuvoje ne vienas ir ne du. Šių žmonių niekas nenori išgirsti. Tiesa, išmatuoti smarvę, užfiksuoti aplinkos taršą, pareigūnai atskuba kaip tyčia tuomet, kada jos nėra ‒ darbo valandomis. O juk kiaulės dirba ištisą parą, tačiau saugomos geriau nei Lukiškių kalėjimas. Teisę gyventi sveikoje aplinkoje gina Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Išklausę kaimo gyventojus, projekto „Aš myliu Lietuvą“ dalyviai nusprendė pasiskųsti pačiai Danijos karalienei Margaretai II.

Realybės šou „Aš myliu Lietuvą“ – trečiadienį 20.10 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų