REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors jau trečią dieną ugniagesiai kovoja su Šilutės rajone Traksėdžių durpyne įsiplieskusiu gaisru, Seimo Socialdemokratų partijos frakcija pasigenda Vyriausybės vadovo didesnio dėmesio šiai ekstremaliai situacijai. Pasak socialdemokratų, ironiška, jog kaip tik šiuo metu sklando kalbos apie galimą rajonuose dirbančių nestatutinių ugniagesių komandų skaičiaus mažinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šalies Premjeras Andrius Kubilius galėtų bent nuvykti į gaisravietę, kad suvoktų, koks sudėtingas ir ekstremalus yra ugniagesių darbas. Tačiau didesnio dėmesio Vyriausybės vadovas gaisrui nedemonstruoja, kaip ir anksčiau susidariusioms ekstremalioms situacijoms, pavyzdžiui, po praėjusiais metais praūžusių audrų. Tačiau labiausiai stebina kalbos apie galimą reformą. Savivaldybės raginamos burti savanorius ugniagesius. Tokiu būdu konservatorių Vyriausybė tikisi sutaupyti", - sako LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Pasak parlamentaro, užuot didinę atlyginimus didelės atsakomybės, gero fizinio pasirengimo ir pasiaukojimo reikalaujančių profesijų atstovams, konservatoriai dar labiau juos spaudžia į kampą.

„Kas atlygintų savanoriams už darbą, ar jie būtų apdrausti? Vyriausybė bando nusimesti finansinę naštą nuo savo pečių, aukodama visuomenės saugumą. Tokioms įstatymų pataisoms nepritartume. Esant dideliam nedarbui, priverstinė ugniagesių savanorių idėja negali būti svarstoma. Vidaus reikalų ministras išreiškė poziciją, jog dabartinė priešgaisrinės apsaugos sistema mums kainuoja per brangiai. Ši pozicija - daugiau negu keista - kaip galima taupyti Lietuvos gyventojų saugumo sąskaita?", - stebisi LSDP frakcijos vadovas.

Gaisras Traksėdžių durpyne kilo pirmadienio popietę. Šilutės rajone dėl gaisro paskelbta ekstremali padėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų