REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis sektorius dažnai kritikuojamas dėl to, kad įvairių institucijų veikla siurbia biudžeto lėšas, bet jų darbo rezultatų nesimato. Nemažai susierzinimo visuomenėje kelia ir tai, kad sprendžiant realias žmonių problemas valstybinės institucijos neretai neapsisprendžia, kas ir už ką atsako, tad problemų sprendimas tampa ilgu ir biurokratišku procesu. Jau pasigirsta siūlymų steigti naujas valdymo institucijas, viena tokių – Jaunimo sporto ir turizmo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 8-ąją Seime buvo surengta spaudos konferencija „Jaunimas čia ir dabar“, kurios metu buvo aptarta šiandieninė jaunimo politikos situacija ir problemos. Vienos didžiausių problemų, su kuriomis susiduria šių dienų jaunimas – su jaunimu dirbančių žmonių kompetencijos trūkumas, infrastruktūros vaikams ir jauniems žmonėms nebuvimas, užimtumo problemos.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Seimo Sporto ir jaunimo reikalų komisijos pirmininkas Ž. Šilgalis teigė, kad sprendžiant jaunimo problemas reikia steigti naują Jaunimo sporto ir turizmo ministeriją.

Tokį siūlymą Seimo narys pagrindė tuo, kad jaunimo reikalus šiuo metu kuruoja mažiausiai trys ministerijos, o kuomet iškyla įvairių programų jaunimui finansavimo klausimas, nė viena iš šių ministerijų nelaiko jaunimo reikalų prioritetu.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši idėja nėra nauja ir anksčiau buvo apie tai kalbėta. Vienas svarbiausių dalykų – statuso buvimas. Tuomet kai svarstomas biudžetas, ministrai, vadovaujantys minėtoms ministerijoms, paprastai turi kur kas svarbesnių dalykų ir akcentuoja kitas būtinas finansuoti sritis, bet retai atkreipiamas dėmesys į jaunimo problemas. Svarbu, kad kai kalbama apie jaunimui skirtų programų finansavimą, būtų ministras, kuris, vaizdžiai tariant, galėtų „pasisamdyti“ dėl minėtų programų finansavimo“, - kalbėjo Ž. Šilgalis.

Į klausimą, kaip Seimo narys įsivaizduoja naujosios ministerijos funkcijų atribojimą, pavyzdžiui, nuo Švietimo ir mokslo ar kitų ministerijų, Ž. Šilgalis sakė: „Tos sritys, kurios „persidengtų“ su kitų ministerijų kuruojamomis sritimis, sulauktų dvigubai daugiau dėmesio – juk du ministrai gali nuveikti kur kas daugiau nei vienas, problemos būtų sprendžiamos greičiau ir efektyviau.“

Seimo narių teigimu, galbūt šiandien politikai tokiam žingsniui nėra pasiruošę, bet šios idėjos negalima numarinti. Politiko teigimu, tokių jaunimo politikos klausimus kuruojančių institucijų esama užsienio šalyse ir jų veikla pasiteisino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų