REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis šių metų ketvirtis investuotojus privertė prisiminti pagrindines investuotojų pamokas: išskaidyti savo portfelį, įvertinti riziką ir nepasiduoti masinei panikai.

REKLAMA
REKLAMA

,,Pirmas ketvirtis buvo toks spalvotas, kad norisi susidėlioti šiokias tokias pamokas. Visi įvykiai buvo klasikiniai. Japonijos tragedija parodė, kad koncentruoti vertybinių popierių portfelio vienoje šalyje negalima. Kas galėjo numatyti, kad įvyks cunamis, kuris nuneš pusę šalies?” – spaudos pusryčiuose teigė ,,Swedbank” Baltijos investicijų centro vadovas Igoris Ryklys.

REKLAMA

Japonijos katastrofa atkreipė dėmesį, kad negalima pasiduoti masinei panikai.

,,Žmonės žiūrėjo žinias, matė, kad griūna atominė elektrinė ir žinau, kad buvo tokių, kurie į tai reagavo ir greitai išpardavė turimus vertybinius popierius, kurių vertė vėliau pakilo. Reikia nustelbti emocijas ir ramiai pasižiūrėti kas vyksta ir ar verta kažką pardavinėti”, - sakė pašnekovas.

Taip pat politiniai neramumai Šiaurės Afrikoje investuotojams priminė apie rizikos vertinimą.

,,Besivystančios šalys tikrai įdomios ir pajamingumai jų tikrai bus didesni, tačiau tai nėra už dyką – tai papildoma rizika. Stebėjome spartų augimą, įvykio tokie įvykiai (neramumai Šiaurės Afrikoje – aut. past.) ir gražios perspektyvos buvo nubrauktos”, - aiškino I. Ryklys.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl vertėtų didesnės rizikos investicijas atsverti mažiau rizikingomis.

I. Ryklys mano, kad šiuo metu pelningiau investuoti į akcijas nei obligacijas. Taip pat vertėtų didesnę portfelio dalį sudaryti iš besivystančių šalių akcijų. Tiesa, sulėtėjus rinkų atsigavimui, artimiausiu metu neverta tikėtis dviženklių pelnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų