REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokytoja bandė gelbėtis melu

Sąžinės, gėrio ir grožio vaikus mokanti mokytoja, pėsčiųjų perėjoje suvažinėjusi mažą mergaitę, teisme bandė išsisukti nuo atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokytoja, su savo sutuoktiniu valdanti prabangų pakelės motelį „Smakų smakas“, pėsčiųjų perėjoje akiplėšiškai suvažinėjo mažytę mergaitę ir po to elgėsi lyg norėdama pateisinti to motelio pavadinimą – lyg slibinas raitė uodegą, kaltę versdama kitiems!“

REKLAMA

Nugirdusi tokį šiauliečių pokalbį, „Akistata“, žinoma, negalėjo praleisti Šiaulių apylinkės teismo posėdžio, kuriame nuosprendis paskelbtas lituanistei, verslininko žmonai 43 metų Danutei Pašakinskienei, pernai rugsėjį pėsčiųjų perėjoje suvažinėjusiai 8 metų Emiliją P.

Ši istorija iš tikro neeilinė ir baisi.

Kasmet vasaros pabaigoje mūsų policija vairuotojams dudena ir dudena, kad po rugsėjo 1-osios privalu važinėti lėčiau ir atsargiau, nes į gatves pasipila būriai pradinukų, kurie ne visi suvokia eismo taisykles, nesusigaudo, kaip saugiai elgtis gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo mokslo metų pradžios buvo tepraėjusios vos dvi savaitės, kai Šiaulių pakraštyje įvyko žiauri tragedija.

Turtinga vairuotoja

Kuršėnų (Šiaulių r.) Stasio Anglickio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Danutė Pašakinskienė pernai rugsėjo 14-osios pavakare važinėjosi po Šiaulius. Moteris vairavo naują tviskančią „Mazdą 6“ – tokią lengvąją mašiną Lietuvoje sau gali leisti tik turtingi žmonės. D. Pašakinskienės šeima priklauso prie tokių, nes valdo tarp Šiaulių ir Kuršėnų esantį naują prabangų motelį „Smakų smakas“ („Slibinų slibinas“, – red. past.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors tądien lynojo, o D. Pašakinskienė važiavo Vytauto gatve, kur stovi senieji televizorių gamyklos bendrabučiai ir šaligatviai visada pilni žmonių, vairuotoja lėkė viršydama tiek leistiną, tiek toje vietoje saugų greitį.

Tuo metu prie bendrabučių žaidė būrelis pradinukų. Viena jų, septynmetė pirmaklasė Emilija, pamačiusi namo iš miesto sugrįžtant savo draugę, staiga lyg žvirblis nėrė per pėsčiųjų perėją į kitą gatvės pusę...

Nubloškė po ratais

D. Pašakinskienės „Mazda“ į mergaitę smogė tokia jėga, kad jos kūnelis nulėkė į priešingo eismo juostą, iš kitos pusės atvažiuojančiam „Volkswagen Golf'ui“ tiesiai po ratais. Pakraupęs pastarojo vairuotojas kirto per stabdžius, tačiau jo automobilis sustojo tik pervažiavęs jau, tikėtina, nebegyvo vaiko kūnelį.

REKLAMA

Subėgo minia žmonių, jie pakėlė „Golf'ą“ ir iš po jo ratų ištraukė mergaitę, ant kurios kūno nebuvo sveikos vietos. Su sirenomis atkaukę greitosios pagalbos medikai padėti niekuo nebegalėjo – tik konstatavo mirtį. Minioje kilo šurmulys, pasipiktinimas lakstančiais vairuotojais, klykė iš bendrabučio atbėgę užmuštos Emilijos artimieji.

Atsigavusi po šoko D. Pašakinskienė, kaip ir dauguma prisidirbusių vairuotojų, ėmė sukti uodegą. Iš pradžių ji iškėlė versiją, kad mažylę suvažinėjusi atseit visai ne ji, o „Golf'o“ vairuotojas.

REKLAMA

Įrodyta, kad lėkė

Kai buvo nustatyta tiesa, avarijos kaltininkė pradėjo tikinti važiavusi tikriausiai neviršydama leistino greičio. Tačiau kas patikės, kai to „Golf'o“ stabdymo kelias – vos 3 metrai, o neatsakingos mokytojos „Mazdos“ padangų šliūžės ant asfalto – net 35 metrai! Vėliau ekspertizė nustatė, kad lituanistė lėkė mažiausiai 76 kilometrų per valandą greičiu.

D. Pašakinskienė dar bandė įrodinėti, kad tai ne stabdymo kelias. Ji po avarijos dėl šoko esą nesugebėjusi automobilio stabdyti, bet ir tai paneigė ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai pedagogė įsikibo paskutinio šiaudo – pėsčiųjų perėją jai, girdi, užstojęs priešais riedantis sunkvežimis. Liudytojai patvirtino, kad tokio iš tikro būta, bet ekspertai sugriovė ir šią versiją. Įrodyta, kad joks autobusas ar sunkvežimis D. Pašakinskienei negalėjo užstoti nei pėsčiųjų perėjos, nei per ją bėgančios mergaitės.

Tereikėjo visai nedaug

Visas versijas, įrodymus ir išvadas išnagrinėjęs teismas D. Pašakinskienę pripažino besąlygiška mergaitės žūties kaltininke ir nuteisė kalėti 4 metus. Tačiau nusikaltimas padarytas netyčia, todėl vykdyti bausmę atidėta 2 metams, iš nuteistosios tik 3 metams atimtas vairuotojo pažymėjimas.

REKLAMA

Suvažinėtos pirmokėlės nebeprikelsi, jos tėvai bent pateikė 200 000 litų ieškinį už dvasines kančias. Nors įrodyta, kad pati mergaitė elgėsi neatsakingai, staiga išbėgo į perėja, teismas žuvusiosios tėvams priteisė 180 000 litų. Iš jų dalį sumokės „Mazdą“ apdraudusi įmonė – tiesa, tik apie 10 000 litų.

Nors skelbiant nuosprendį teisiamoji stengėsi išlikti rami, virpančios rankos ir sunkiai tramdomos ašaros išdavė, kiek daug sveikatos D. Pašakinskienei kainavo ši tragedija. O juk viskas, ko reikėjo, kad būtų išvengta tragedija – lynojant nelėkti lyg akis išdegus pro bendrabučių mikrorajoną, kur aplink gatvę nardo būriai vaikų. Kaip čia neprisiminsi publikacijų, kuriose mūsų moterys taip mėgsta didžiuotis vairuojančios atsargiau nei vyrai, jos esą nelakstančios, nerizikuojančios, dėmesingos...

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų