REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis išsiuntė kreipimąsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui Vladui Garastui ir šios federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui. Rašte išdėstyta daugumos miesto tarybos narių nuomonė apie konkurso, skirto skulptūrai krepšiniui įamžinti, rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kreipimesi sakoma: „Laukiame ypatingo įvykio - Europos vyrų krepšinio čempionato. Šiai šventei mes visi ilgai ir kruopščiai rengėmės.

REKLAMA

Viliamės, kad Nemuno saloje baigiama statyti sporto arena galės pagrįstai didžiuotis ne tik kauniečiai, bet ir visa Lietuva, nes tokio lygio urbanistinių statinių Europoje yra vos keletas. Dabar svarbu deramai sutvarkyti sporto arenos aplinką, o ateityje – ir visą Nemuno salą, kad atvykę svečiai galėtų išsivežti kuo geriausius įspūdžius.

Vienu tokių malonių Nemuno salos akcentų galėtų tapti planuojama statyti skulptūra krepšiniui. Tačiau Kauno miesto savivaldybė sulaukė daug krepšinio mėgėjų skundų dėl LKF skelbto konkurso pirmosios vietos laimėtojo Tado Gutausko skulptūros „Krepšinio liūtas“. Nemažiau aistrų šis kūrinys sukėlė ir žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Autoritetingi skulptoriai, kiti menininkai teigia, kad T.Gutausko darbas yra menkavertis ir nedera prie aplinkos. Daug abejonių kelia ir jo originalumas.

Kauno savivaldybė prašo Jūsų pagalvoti apie kitą konkursą, į kurį būtų pakviesta daugiau profesionalių skulptorių, o jo nuostatuose būtų įtvirtinti aiškūs meniniai kriterijai. Manome, jog visuomenės lūkesčius atitinkantį konkursą būtų galima surengti kitąmet. Tam bus puiki proga – Lietuvos krepšinio 90-mečio minėjimas.

Kauno savivaldybė tikisi Jūsų supratimo ir yra pasirengusi geranoriškai bendradarbiauti įamžinant visai lietuvių tautai brangų krepšinį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų