REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Atkreipiau dėmesį, kad pranešimas buvo pradėtas ataskaitos forma“, – „Balsas.lt “ sakė VU Filosofijos fakulteto profesorius Romas Lazutka.

REKLAMA
REKLAMA

Paminėjęs, kad kaip ir pernykščiame metiniame pranešime, taip ir šiemet Prezidentė daug dėmesio skyrė oligarchijos ir korupcijos problemoms bei teisėsaugai, jis sakė pasigedęs didesnio dėmesio ekonomikos, socialinėms problemoms, kai kurioms  kitoms visuomenės gyvenimo sritims.

REKLAMA

„Ekonomikos ir socialinės sritys apžvelgtos labai trumpai ir nedaug kas pasakyta. Pasakyta, kad išgyventa krizė, išsaugoti finansai, bet kaip toliau bus tvarkomi ekonominiai reikalai, valstybės finansai – apie tai praktiškai nekalbama. Gal nuspręsta, kad ekonomika – tai Vyriausybės sritis, gal tai pritarimas, kad viskas vyksta rodos ir neblogai“, – svarsto R. Lazutka.

Bet jis sako pasigedęs ne tik paminėjimo, kad ekonomika atsigauna greičiau negu tikėtasi, bet mažai remiasi vidaus vartojimu.

REKLAMA
REKLAMA

„O ką daryti, kad žmonės daugiau vartotų, kad įmonės galėtų parduoti daugiau prekių ir paslaugų šalies viduje? Užsiminta apie Konkurencijos tarnybos veiklą – kad svarbu stebėti ar nėra kartelinių susitarimų, dėl kurių auga kainos. Ir vėl pasakyta, kad svarbu antimonopolinė priežiūra, bet ne daugiau. Nėra nei analizės, nei pasiūlymų. O kaip žmonėms gyventi, jeigu kainos kyla?“, – „Balsas.lt“ R. Lazutka vardijo klusimus, į kuriuos prezidentės metiniame pranešime neišgirdo atsakymų.

„Problemos įvardintos ir pasigedau ne recepto, bet strateginių krypčių, kokios permainos reikalingos. Ne vien tikėjimo , kad viskas savaime tvarkysis – pasigendu pasiūlymų kaip spręsti“, – savo mintis apibendrino R. Lazutka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų