REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos metinė infliacija gegužės mėn. išliko nepakitusi ir sudarė 5,4 proc. Kilusias šildymo ir apgyvendinimo paslaugų kainas nusvėrė pigę maisto produktai ir degalai. Tai ženklas, kad kainų pasiutpolkė išsikvepia, o panašių tendencijų ateityje galime tikėtis ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Stabilesnės Estijos infliacijos tendencijos atitinka prognozes. Pagal mūsų pagrindinį scenarijų infliacijos spaudimas turėtų pradėti stabilizuotis po antrojo šių metų ketvirčio. Infliacijos didėjimo tendencijos yra iš esmės nulemtos išorinių veiksnių įtakos - pasaulinių maisto ir energijos išteklių brangimo poveikio, o ne dėl vidinės paklausos augimo.

REKLAMA

Estijos namų ūkių finansinė padėtis gerėja labai palaipsniui, tačiau vidutinis metinis darbo užmokesčio augimas vis dar yra mažesnis nei infliacija, kuri septynis mėnesius iš eilės viršija 5 proc. Taigi, perkamoji Estijos namų ūkių galia iš esmės nepagerėjo. Mes prognozuojame, kad vidutinė metinė infliacija Estijoje šiais metais paspartės iki 4,8 proc., o 2012 sumažės iki 3 proc.

Violeta Klyvienė,

Danske banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų