REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Teiginys, kad „ledai pajudėjo“ prokuratūros ar teismų sistemų reformose, labiau atspindi prezidentės Dalios Grybauskaitės lūkesčius, negu realijas“, – sakė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Lauras Bielinis, komentuodamas šalies vadovės metinį pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA

L. Bielinis portalui „Balsas.lt“ sakė, kad jei permainos ir prasidėjo, tai nebūtinai teigiamos. „Taip – įvyko kadrinių pakeitimų, dar priimti kai kurie sprendimai, kurių žalą ir naudą suvoksime tik po kelerių metų. Yra daugybė signalų, kad dalis neapgalvotų sprendimų tik pablogino situaciją“, – pareiškė jis.

REKLAMA

Pasak L. Bielinio, prezidentė per įvairių sričių aptarimą persirito gan paviršutiniškai, nors ir mėgino būti konkretesnė nei pernai, kai kalbėjo abstrakčiai „apie žmogų“. „Man tai pasirodė, kaip labai jau blankus kalbėjimas, kuris labai stipriai priminė „brežnevinį“. Gal jaunimas ir neatsimena, bet sovietmečiu, generaliniam partijos sekretoriui Leonidui Brežnevui vadovaujant, irgi buvo lozungas „Viskas žmogui, viskas dėl žmogaus“. Šiandien, vėl pradėdama kalbą nuo priminimo apie pernykštę „žmogaus“ temą, prezidentė už lozungo vėl teturėjo labai mažai ir silpnų argumentų“, – sakė politologas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sukritikavo ir prezidentės užsienio politikos gaires, kurias ji bandė brėžti, nes pernai buvo stipriai kritikuojama dėl mažo dėmesio jos tiesioginei atsakomybei priskirtai sričiai.

L. Bielinio nuomone, pasisakydama Baltarusijos klausimu, ji tiesiog mėgino pateisinti save. „Buvo pabandyta pasiteisinti ir apsiginti dėl darytų reveransų diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai. Tai, manyčiau, netgi nekorektiška“, – piktinosi jis.

Kartu politologas pabrėžė, kad D. Grybauskaitė, pernai kalbėjusi apie „visų sričių ekonomizavimą“ , kaip apie blogį, pati užsienio politikoje viską suveda į konkrečias ekonomines naudas. „Kaip lengvai ji nuo tradicinių užsienio politikos aspektų aptarimo peršoko prie suskystintų dujų terminalo – tiesiog įspūdinga. Prezidentė labai dažnai imasi spręsti konkretų, ūkinį, ne visai prezidentinio lygio klausimą. Suprantu, kad artimiausiu metu jai rūpės dujų terminalas“, – šaipėsi L. Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat skaitykite:

Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės metinis pranešimas

D. Grybauskaitė: būtina pažinti ir savo niekdarius, nemokšas, parsidavėlius

V. Adamkus: prezidentė nepasakė „nukirsiu“

Viešųjų ryšių ekspertas: prezidentė grįžo prie tradicinio žanro

Politologas: D. Grybauskaitė suka link Skandinavijos

P. Gylys: trumpas tezinis prezidentės pranešimas – politinė taktika

N. Mačiulis: pranešime pasigedau prezidentės kvietimo subalansuoti valstybės finansus

R. Lazutka: metiniame pranešime pasigedau strateginių krypčių ir pasiūlymų

I. Degutienė prezidentės pranešime įžvelgia daugiau optimizmo

A. Kubilius sveikina D. Grybauskaitės pasiryžimą kovoti su korupcija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų