REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus vertina Dalios Grybauskaitės metiniame pranešime išsakytą pasiryžimą išvesti Lietuvą iš anarchijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentės pranešimą aš vertinu teigiamai, kadangi ji įžvelgė esančias problemas. Tačiau pranešime ji pagarsino faktus, kurie visuomenei buvo jau anksčiau žinomi. Nemanau, kad išgirdau kažką naujo, ji tik patvirtino tai, ką valstybė išgyveno. Prezidentė didelį dėmesį skiria naikinti negerovėms valstybėje, ypač kas susiję su teisėsauga. Ji daug kalbėjo apie korupciją. Tai sveikintina, padėk jai, Dieve“, - linkėjo V. Adamkus.

Jis sakė neišgirdęs receptų, kaip būtų galima taisyti padėtį Lietuvoje, tačiau pastebėjo, kad D. Grybauskaitė nusiteikusi ryžtingai: "Nemanau, kad išgirdau kažką naujo, ji tik patvirtino tai, ką valstybė išgyveno. Prezidentė didelį dėmesį skiria naikinti negerovėms valstybėje, ypač kas susiję su teisėsauga. Ji daug kalbėjo apie korupciją. Tai sveikintina, padėk jai, Dieve“.

„Atvirai pasakius, buvo kalbama bendromis tezėmis: „darysiu“, „tvarkysiu“, gal nepasakė, kad „nukirsiu“, bet davė suprasti, kad „netoleruosiu“. Taip, kad vienintelis receptas, kurį aš galėčiau išryškinti – jos aiškus ir tvirtas nusistatymas, kad valstybėje reikia daugiau tvarkos ir ji pasiryžusi Lietuvą ištraukti iš savotiškos anarchijos kai kuriose srityse – tas buvo pabrėžta“, - išklausęs pranešimą Seime, žurnalistams kalbėjo V. Adamkus.

Paklaustas, kaip vertina tai, kad ir vėl savo metiniame pranešime šalies vadovė skyrė nedaug dėmesio užsienio politikai, V. Adamkus nurodė, kad šioje srityje tiesiog tęsiami anksčiau pradėti darbai ir prisiminė savo atžvilgiu sulauktą kritiką, kai metiniuose pranešimuose akcentuodavo užsienio politikos klausimus.

„Analitikai, politologai kaltino, kad mano dėmesys, einant pareigas, buvo daugiausiai skirtas užsienio politikai, o mažiausiai – vidaus politikos klausimams.

Aš manau, kad prezidentei nėra ko daug pridėti prie to, kas vyksta dabar užsienio politikoje, nes nieko naujo neįvyko -  tęsiama tai, kas buvo padaryta ir kam buvo padėti pagrindai.

Aš džiaugiuosi, kad toliau einama tuo keliu ir išnaudojamos sudarytos galimybės, kontaktai ir įsipareigojimai“, - sakė V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų