REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prezidentė  Dalia Grybauskaitė, skaitydama savo antrąjį metinį pranešimą, teigė susidūrusi su mėginimais įstatymuose tyčia sukurti landų neteisėtoms veikoms ar jų įteisinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip mėginimo įstatymais įteisinti piktnaudžiavimus pavyzdį D. Grybauskaitė pateikė Miškų įstatymo projektą. Sutikti su juo, prezidentės nuomone, reiškė sutikti su grobimų įteisinimu. „Sutikti, kad iš Lietuvos žmonių būtų atimti dar ir miškai, kaip jau atsitiko su paežerėmis“, – sakė ji. Tokių įstatymų projektų esą ji pastebėjusi dvylika.

REKLAMA

D. Grybauskaitė sakė asmeniškai mėginsianti aiškintis „keistų“ projektų kilmę. „Korupcija ar tiesiog kvailybe dvelkiantis įstatymas, asmeniškai domėsiuosi jo kilme“, – grasino prezidentė, pažadėjusi domėtis, kurioje teisėkūros grandyje jis atsirado. „Sakoma, kad tauta turi žinoti savo didvyrius. Būtina pažinti ir savo niekdarius, nemokšas, parsidavėlius“, – mano šalies vadovė.

Balsas.lt primena, kad Praėjusių metų Dalios Grybauskaitės pranešime buvo raginama atsigręžti į žmogų, kaip pamatinę vertybę. „Prirašę dešimtis tomų strategijų ir programų, kuriose puikuojasi šimtai kilnių prioritetų, pametėme svarbiausiąjį. Paniekinome vienintelį veiksmų vertinimo matą. Pamiršome žmogų. Šią pirmapradę vertybę užgožė kraštutinis ekonomizmas, įsivyravęs visuose lygmenyse. Visos problemos kildinamos tik iš pinigų stygiaus“, – teigė prezidentė.

Prieš metus šalies vadovė ypač akcentavo kovą su korupcija ir pabrėžė, kad emigraciją lemia ne vien pinigų stygius, bet ir nepasitikėjimas valstybe bei jos institucijomis. Pranešimas buvo kritikuojamas dėl konkretumo stokos ir ypač silpnos užsienio politikos dalies, kuriai buvo skirta vos keletas deklaratyvių sakinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų