REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Apple" vykdomojo direktoriaus Steve'o Jobso anonsuota „debesies“ paslauga „iCloud“ nuo šio rudens galės nemokamai naudotis visi „Apple“ klientai.

REKLAMA
REKLAMA

Asmeniškai į San Franciske vykstančią „Apple„ konferenciją WWDC atvykęs sunkiai sergantis bendrovės vadovas S. Jobsas dalyviams pristatė „Apple“ „debesyje“ (cloud computing) veiksiančią paslaugą „iCloud“, pranešė „Engadget.com".

REKLAMA

Nors konferencijos išvakarėse spauda spėliojo, kokios bus svarbiausios „Apple„ „debesies“ paslaugos ypatybės, S. Jobsas pateikė malonių siurprizų. Pirmiausia, „iCloud“, skirtingai nuo ankstesnės „Apple“ laiškų, interneto žymų ir dokumentų sinchronizavimo su stacionariais ir nešiojamaisiais kompiuteriais bei telefonais paslaugos „MobileMe", bus nemokama.  „MobileMe“ kainavo po 99 dolerius per metus.

„iCloud" galės naudotis visi „Apple“ vartotojai, atnaujinę savo mobiliąją operacinę sistemą iki „iOS 5“ versijos, kuri bus suderinama šia paslauga. Kiekvienas iš jų gaus po 5 GB nemokamos vietos bendrovės serveriuose el. paštui, dokumentams, nuotraukoms bei kitiems duomenims laikyti. „Apple“ „debesyje„ laikoma informacija galės būti pasiekiama įvairiais įrenginiais, vartotojai galės sinchronizuoti savo kalendorių, taikomąsias programas, dokumentus ir kitus duomenis su „iOS“ valdomais mobiliaisiais įrenginiais ir „Mac“ ar IBM PC tipo asmeniniais kompiuteriais.

REKLAMA
REKLAMA

Visi pakeitimai dokumentuose, sukurtuose su „iCloud„ suderinamomis programomis, tarp jų „iWork“ programų paketu, bus automatiškai sinchronizuojami su kitais vartotojo įrenginiais, naudojamais prisijungti prie „debesies“.

Pranešama, kad „Apple" interneto parduotuvėje įsigyta muzika, programos ar knygos nebus įtrauktos į 5 GB nemokamos vietos limitą, jos automatiškai bus įkeltos į  „iCloud“, kad vartotojas galėtų bet kada pasiekti savo  skaitmeninį turinį.

„iCloud„ vartotojai prireikus galės nuspirkti papildomos vietos serveryje. Reikės mokėti ir už „iTunes Match“ paslaugą,suteikiančią galimybę perkelti į „debesį“ visą savo muzikos kolekciją, kad ją būtų galima pasiekti įvairiais įrenginiais. Ši paslauga kainuos 24,99 JAV dol. per metus.

„iCloud" paslaugos bandomąja versija jau gali naudotis „Apple“ programų plėtotojai. Visiems vartotojams ji bus pateikta rudenį, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete – „iCloud" pristatymas  WWDC konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų