REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Maždaug 80–90 procentų prezidentės Dalios Grybauskaitės metinio pranešimo teksto iš anksto jums galėčiau papasakoti“, – teigia Darbo partijos (DP) pirmininkas, Europos parlamento narys Viktoras Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Uspaskich, jis nesitiki jokių staigmenų iš šalies vadovės metinio pranešimo, kuris antradienį bus perskaitytas Seime. „Visa esmė to, kas bus pasakyta, yra maždaug tokia: gerėja situacija, gerėja ekonomika, tie ir anie blogi, o aš gera, aš stengiuosi. Premjerui ir vyriausybei alternatyvos nėra, jų pakeisti nėra kuo“, – sakė europarlamentaras.

REKLAMA

Svarbiausia, anot V. Uspaskich, tai, kad žmonės esą bus ir vėl apgaudinėjami. „Kaip ir neseniai įvykusioje spaudos konferencijoje, kur D. Grybauskaitė pasakė: „aš liepiau grąžinti pensijas“. Bet juk nereikia liepti. Naktinių finansinių reformų metu juk buvo nustatyta, kad visi pensijų mažinimai daromi iki 2012 metų. Čia nereikia nieko nei kam nors liepti, nei priiminėti kokių nors teisės aktų ar ko nors pasirašyti. Tiesiog viskas turi automatiškai turi atsistatyti į tą lygį, kuris buvo. Tad kam meluoti?“, – stebisi DP pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskich taip pat perspėjo, kad Lietuva dar nepasiekė net krizės dugno, nekalbant apie ženklų pagerėjimą. „Nereikia klaidinti žmonių, kad pas mus geriau nei Ispanijoje ar Graikijoje. Į biudžetą mes patys surenkame tik pusę mums reikiamos sumos. Likusią dalį sudaro Europos Sąjungos parama ir skolinimasis. Mums net Europos pinigų neužtenka. Dugnas bus pasiektas tada, kai, kartu su Europos pinigais, atskirai nesiskolindami, uždirbsime bent jau skolos aptarnavimui. O kai jau pradėsime mažinti pačią skolą – bus lipimas iš dugno. Meluoti, kad viskas gerai ir siųsti vėl žmones į bankus, kad skolintųsi – pavojingas kelias“, – perspėjo V. Uspaskich.

Metinis šalies vadovės pranešimas Seime bus skaitomas antradienį 10 val. Išvakarėse netikėtai atsistatydino vienas svarbiausių jos patarėjų Linas Balsys, kuris, manoma, aktyviai darbavosi ir rengiant pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų