REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 6 d. startavusio tarptautinio viešosios diplomatijos projekto „Gold of Lithuania“ įgula žada iškelti milžinišką 40 kv. metrų Lietuvos vėliavą 30-yje Europos uostų. Lietuvoje pagamintas istorinis burinis laivas „Reliant'59“ ir krepšinio vėliava ragins krepšinio aistruolius aktyviai sekti artėjantį Europos krepšinio čempionatą „Eurobasket'2011“.

REKLAMA
REKLAMA

Jau trečius metus iš eilės vykstanti istorinė-rekonstrukcinė ekspedicija „Gold of Lithuania“ susies Lietuvą su pietų Prancūzija, Monaku, pietine Ispanijos pakrante ir šiaurės Afrika. Buriuotojų misija – priminti Europos kultūriniams centrams apie įsimintiną LDK didiko Mikalojaus Kristupo Radvilos-Našlaitėlio kelionę į Šventąją Žemę, kartu turint tikslą stiprinti Vilniaus ir Viduržemio jūros arealo miestų bendradarbiavimą.

REKLAMA

„Mūsų tikslas yra ne vien tik propaguoti krepšinį, buriavimą ar patriotizmą, tačiau tuo pačiu metu populiarinti ir verslo piligrimystės idėją“, – sako „Gold of Lithuania“ kapitonas ir vienas iš projekto organizatorių Donatas Juškus. Anot jo, ekspedicijos dalyviai susitiks su lankomų uostų savivaldos atstovais, lankysis seniausiuose jėzuitų universitetuose, bendraus su bendruomenėmis ir organizacijomis, aptars bendradarbiavimo galimybes verslo, švietimo ir kultūros srityse. Oficialiais „Eurobasket'2011“ ambasadoriais tapę lietuviai oficialiems asmenims įteiks Vilniaus mero laiškus su kvietimu aplankyti Lietuvos sostinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie metai Lietuvai išskirtiniai, nes pirmą kartą turime garbę organizuoti Europos krepšinio čempionatą. Mūsų buriuotojai siunčia šilčiausius linkėjimus visiems miestams ir kviečia jų gyventojus aplankyti Lietuvą, būtinai pasisvečiuoti jau daugybę metų nuostabiais kultūriniais renginiais garsėjančiame Vilniuje“, – savo laiške lankomų miestų savivaldybėms teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Įvairią „Gold of Lithuania“ įgulą sudaro apie 40 žmonių, tarp kurių – gamybos ir paslaugų verslo atstovai, teisininkai, ekonomistai, žurnalistai ir menininkai. Mėnesį truksianti ir į tris etapus padalinta kelionė nusidrieks nuo Gibraltaro, Maroko pakrante iki Balearų Salyno, o vėliau pasieks Ispanijos ir Prancūzijos krantus. Buriuotojai aplankys senuosius maurų miestus – Kartageną, Valensiją, Tarragorną ir Barseloną, taip pat iškels Lietuvos vėliavą Marselyje, Nicoje, Kanuose, Monake ir kituose miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų