REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau dvyliktus metus organizuojamas „Bike Show Millennium 2011“, Kauną okupavo visam savaitgaliui. Kaip ir kasmet renginys buvo itin populiarus ir sulaukė gausybės lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA

Ir šiemet renginys prasidėjo tradiciškai – baikeriai ir jų gerbėjai rinkosi  senamiestyje, prie Kauno pilies. Šimtai įvairiausių motociklų, kone dvigubai daugiau baikerių ir tiek pat smalsuolių – likus dviem valandoms iki vidudienio pilies aikštelė skendo variklių gausme ir žmonių šūksniuose.

REKLAMA

Kažkas nuo spiginančios saulės slėpėsi po medžiu, kažkas ant akių nuleido karvės ragais ir kiškių uodegėlėmis puoštą šalmą, kažkam minutėmis kylanti temperatūra buvo nė motais – stipriau užveržė kaukolėmis, liepsnomis ir kitais įmantriais ženklais siuvinėtą juodos spalvos odinę liemenę.

Likus pusvalandžiui iki vidudienio kolona nuo Kauno pilies aikštelės pajudėjo S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo link. Norintys pamatyti įspūdingą, kelis kilometrus nusidriekusią motociklų koloną, tradiciškai įsitaisė strategiškai patogiose stebėjimui vietose: ant prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ stogo, Aleksoto panoramoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai, kad šis renginys vyksta tik vieną kartą per metus. Nes triukšmas išties siaubingas“, ‒ skundėsi vienas iš praeivių.

Pirmasis renginys, prikaustęs šventės svečių ir dalyvių dėmesį – prestižinės supermoto varžybos. Kiek vėliau progą pademonstruoti savo sugebėjimus gavo triukus su motociklais atliekantys kaskadininkai, vyko kroso etapas ir akrobatinio važiavimo čempionatas.

Vakare susirinkusią publikai naujų įspūdžių suteikė automobilių šoninio slydimo arba „drifto“ pasirodymai. Motociklų fiestoje tokios parodomosios varžybos buvo tarsi pagrindinio patiekalo prieskonis, publika sportininkus palaikė itin entuziastingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaras baigėsi sportininkų apdovanojimais ir gyvo garso koncertu, kuriame tikrą skandalą sukėlė Egidijus Dragūnas. Atlikėjas atsisakė dainuoti, plūdosi necenzūriniais žodžiais ir į publiką mėtė mikrofonus.

Renginio organiazatoriaus, verslininko Juliaus Urbaičio teigimu, renginys šiais metais visiškai pateisino lūkesčius. „Viskas puiku ‒ įvyko net septynios skirtingos motociklų varžybos, kuriose dalyvavo sportininkai iš Pabaltijo ir kitų šalių. Surengtas trialas, vakare renginį paįvairino „drifto“ lenktynės“, ‒ sakė jis.

REKLAMA

Paklaustas apie nesklandumus koncertinėje programoje J. Urbaitis incidento pernelyg nesureikšmino. „Aišku, vakaro programoje buvo neklandumų, apie kuriuos dabar rašo visa žiniasklaida. Nieko nepadarysi ‒ įvyko kaip įvyko. Buvo daug kolektyvų taip pat ir iš užsienio, žmonės šoko, linksminosi tiek jauni, tiek seni. Selo pasirodymas sudarė tik penkis procentus programos, todėl nereikia perdėtai vertinti jo sukelto incidento“, ‒ kalbėjo verslininkas.

„Bike Show Millenium 2011“ koncerte E. Dragūnas pradėjo svaidytis mikrofonais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų