REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė tęsia 2013 metų Europos čempionato atrankos kovas. Rytoj, birželio 7 dieną, Šiauliuose lietuviai stos į dvikovą su Maltos rinktine, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Po apmaudaus pralaimėjimo paskutiniosiomis rungtynių akimirkomis prieš Slovėnijos ekipą, vyriausiasis jaunimo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius sakė, jog svarbiausia atsigauti psichologiškai – likus dar devynerioms atrankos rungtynėms negalima pasiduoti.

REKLAMA

Europos U-21 čempionato atrankos 2 grupėje Lietuvos varžovėmis yra Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandos. LFF.lt kalbasi su Lietuvos jaunimo futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu Vitalijumi Stankevičiumi.

– Kaip vyksta pasirengimas antroms atrankos rungtynėms?

– Vienas iš pagrindinių, mano, kaip trenerio, uždavinių buvo padėti žaidėjams atgauti pasitikėjimą savo jėgomis po pralaimėtų pirmųjų rungtynių. Apmaudu, kad per pridėtas antrojo kėlinio minutes prasileidome įvartį, tačiau, žaidėjams aiškinu, kad tai nėra pasaulio pabaiga. Slovėnai žaidžia technišką žaidimą, tai tikrai stipri komanda, kurios žaidėjai rungtyniauja pajėgiuose Vokietijos, Anglijos, Italijos klubuose.

REKLAMA
REKLAMA

Komanda labai norėjo laimėti, demonstravome gražų žaidimą ir turėjom progų, tą, manau, matė visi stebėję rungtynes. Reikia tęsti tokį žaidimą, kurį rodėme su slovėnais, kurti progas ir jas iki galo realizuoti. Būtina šaltakraujiškai vertinti situaciją ir mušti įvarčius. Atranka tik prasidėjo, liko dar devynerios rungtynės – svarbiausia vaikinus nuteikti psichologiškai.

– Ar leidote vaikinams pailsėti?

– Šiek tiek pailsėjome ir surengėme ekskursiją - sekmadienį važiavome į Kryžių kalną. Vaikinai mane labai nustebino. Maloniai. Visa komanda susitarė ir nupirko kryžių, savo vardu pastatė ten. Niekas jiems nei sakė, nei siūlė – patys sugalvojo ir nuo šiol Kryžių kalne bus jaunimo rinktinės kryželis. Tai rodo, kad jau lipdosi kolektyvas, kad jau turime tvirtą rinktinės branduolį. O tai labai svarbu aikštėje. Dar turime visą parą atsistatyti galutinai, nusiteikti rytojui. Viskas priklauso nuo nusiteikimo – reikia eiti, kovoti ir laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką sakote savo auklėtiniams, kaip juos nuteikiate?

– Mes labai daug kalbamės, tiek kartu, tiek individualiai. Ir ne vien rimtai. Svarbu neperlenkti lazdos – reikia su jais ir pajuokauti, tada ir jie nusišypso, atsiveria. Labai svarbus yra trenerio bendravimas su žaidėjais, tada jie atsiduoda tau ir kovoja. Aš iš jų nereikalauju neįmanomu dalyku – disciplina, tvarka tiek aikštėje, tiek už jos ribų ji svarbi, tačiau turi jausti ribas.

Aš jiems sakau, kad rinktinės marškinėliai, trispalvė ant jų – įpareigoja. Neužtenka vien juos užsivilkti ir galvoti, kad jau viskas, „gražiai atrodau prieš veidrodį“. Ne. Jūs turite aikštėje įrodyti, kad esate verti rinktinės, verti atstovauti Lietuvai. Į aikštė reikia išeiti ir kovoti už tą vėliavą. Su slovėnais mes pralaimėjome, bet kovojome. Žaidėme už Lietuvą, už garbę. Tokius dalykus turime vertinti ir už juos kovoti – nebijoti kišti nei kojų, nei galvos.

REKLAMA

– Ar keisis rinktinės sudėtis rungtynėse su Malta?

– Tos pačios sudėties tikrai nebus. Kai kurie žaidė tik už save. To negali būti. Tu privalai būti lyderis savo pozicijoje, bet negali nuo savęs tik atmušinėti kamuolius. To maža. Visi 11 turi žaisti, imtis iniciatyvos. Jeigu laimi – laimi visi, jeigu pralaimi – pralaimi taip pat visi. Todėl aikštėje negali žaisti vienas.

Kol kas neįvardinsiu, bet 2-3 žaidėjus pakeisiu. Be to, gaila, bet mums nepadės Ernestas Veliulis, kuris rytoj laikys valstybinius egzaminus. Taip pat traumavosi Martynas  Jefišovas, bet dar žiūrėsime, kaip jis jausis per treniruotę.

REKLAMA

– Kokį futbolą demonstruoja Maltos rinktinė?

– Peržiūrėjome jų penktadienio rungtynes su suomiais, kurios baigėsi lygiosiomis. Galiu pasakyti, kad tai stipri, disciplinuota komanda, kuri labai gerai ginasi ir prieš ją įvarčius pelnyti yra sudėtinga. Be to, mums, lietuviams sudėtingiau yra patiems kurti, būti pirmu numeriu aikštėje. Tačiau, aišku, bandysime juos ištraukti iš jiems įprasto žaidimo.

Su suomiais malta džiaugėsi lygiosiomis, jie savo tikslą pasiekė. Tačiau, manau, kad  Lietuvoje Malta turėtų rinktis kiek kitokį žaidimą - jie atvažiuoja laimėti, o vien ginantis to nepadarysi. Jie bandys eiti į atakas ir galbūt tada daugiau atsidengs prie savo vartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvikova su maltiečiais vyks Šiaulių miesto savivaldybės stadione.  Tiesiogines transliacijas žiūrėkite nuo 18 val. per Lietuvos ryto televiziją.

Išplėstinis Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės sąrašas 2013 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su Slovėnija ir Malta birželio 3 ir 7 d.

(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:

Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)

Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“)

Tadas Simaitis („Šiauliai“)

Gynėjai:

Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“)

Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)

Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)

Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“)

Martyn Jefišov (AC „Montichiari“, Italija)

Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)

Edvinas Girdvainis (Calcio „Padova“, Italija)

Martynas Butkus („Hayes & Yeading“, Anglija)

Saugai:

Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)

Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris“)

Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“)

Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“)

Jevgenij Moroz (Panevėžio „Ekranas“)

Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)

Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja“)

Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas“)

Edvinas Jasaitis („Šiauliai“)

Arvydas Novikovas („St. Johnstone“, Škotija)

Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“)

Puolėjai:

Edvinas Petkus (FBK „Kaunas“)

Lukas Žėkas („RSV Göttingen 05“, Vokietija)

Žilvinas Kymantas (Klaipėdos „Atlantas“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų