REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs „Google“ generalinis direktorius ir dabartinis akcininkų valdybos primininkas Ericas Schmidtas prisipažino, jog, jo paties žodžiais, susimovė su socialiniais tinklais vadovaudamas kompanijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš puikiau žinojau, jog privalau kažko imtis, tačiau nepajėgiau, – „AllThingsDigital D9“ konferencijos metu vakar pareiškė jis. – Vadovas turėtų prisiimti atsakomybę – aš susimoviau“.

REKLAMA

Schmidtas, dirbęs generaliniu direktoriumi dešimtmetį, šiemet gegužę užleido kompanijos vairą vienam iš „Google“ įkūrėjų Larry Page'ui. Jam teks išspęsti ne vieną rimtą bėdą. „Google“ vis sunkiau konkuruoti su „Facebook“ dėl reklamos internete, o kadangi tai pagrindinis „Google“ pajamų šaltinis, tai yra kertinė problema kompanijai.

Taip pat buvęs vadovas apgailestauja, jog nepavyko užmegzti verslo ryšių su „Facebook“. „Mes labai stengėmės susidraugauti su „Facebook“. Jie nuveikė krūvą susižavėjimą keliančių darbų“, – sakė vadovas. Jis „Google“, „Facebook“ ir „Amazon“ kompanijas apibūdino kaip „ketveriukės gaują", besirūpinančią vartotojais ir verslu internete. „Kiekviena kompanija siūlo tai, ko be jų negautum“, – tvirtino pašnekovas.

Tačiau Ericas visiškai kitaip kalbėjo apie „Facebook“ partnere tapusią „Microsoft“. Jo manymu, skirtingai nei „ketveriukės gauja", „Microsoft“ nedaro to paties,  neskatina jokių pokyčių ar revoliucijos, nekeičia žmonių mąstymo. Esą būtent dėl to didžiausiai programinės įrangos gamintojai taip sunku konkuruoti su „Apple“, ypač išmaniųjų telefonų srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų