REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daug limpančių, šaltų, gličių kojyčių, besiveržiančių iš jūsų burnos, lendančių į šnerves, apsipinančių liežuvį – skamba kaip košmaras, o ne restorano delikatesas. Galbūt mums, bet Pietų Korėjoje yra net specialių aštuonkojų restoranų.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvas aštuonkojis apvyniojamas apie valgymo lazdeles ir panardinamas į sojų ar kitą padažą, tada atsiduria aštrių pojūčių mėgėjo burnoje. Gyvio, įnirtingai kovojančio už savo gyvybę, desperatiškas spurdėjimas burnoje tokio restorano naujokams gali atrodyti atstumiančiai ar net supykinti, tačiau čia susirinkusieji mėgaujasi šiais pojūčiais. Būtent dėl tokio spurdėjimo ir adrenalino žmonės čia ir renkasi.

REKLAMA















Pati aštuonkojo mėsa neišsiskiria jokiu ypatingu skoniu - ji švelni ir beveik be skonio, tačiau padažai suteikia įvairių skonių paletę.

Iki šiol aštuonkojis arba san-nakji buvo tik korėjiečių užkandžiu prie gėrimų, tačiau pastaruoju metu tai tapo pramoga užsieniečiams.

Tikėtina, kad tokį populiarumą šiam „patiekalui“ suteikė 2003 metų korėjiečių filmas „Oldboy“, kur aktorius Choi Min-Sik susikiša visą aštuonkojį į burną ir jį sučiaumoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų