REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugėja bausmę laisvės atėmimo vietose atliekančių tėvų, besikreipiančių dėl lygtinio paleidimo. Pernai iš viso išnagrinėta 380 tokių prašymų, užpernai - 363, o per šių metų 5 mėnesius - 173 prašymai.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu daugėja ir nubaustų tėvų, nežinančių ar nenurodančių tikslaus atžalų skaičiaus. Pernai tokių atvejų būta 37, iš kurių pirmą kartą tikslaus vaikų skaičiaus nenurodė ir 2 nuteistos moterys. 2009 m. buvo 35 tokie atvejai, 2008 m. - 14, 2007 m. - 18. Per 5 šių metų mėnesius 9 vyrai ir 1 moteris negalėjo nurodyti, kiek dukterų ar sūnų jie turi.

REKLAMA

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos jau daugiau kaip penkerius metus susirašinėja su šalies pataisos įstaigomis dėl jose bausmę atliekančių tėvų, turinčių vaikų iki 7 metų arba du ir daugiau nepilnamečių vaikų, bei tų, kurie pripažino tėvystę ar įvaikino. Ji renka ir teikia informaciją apie tėvų pareigų vykdymą atžalų atžvilgiu, taip pat išsiaiškina, ar jiems neapribota tėvų valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamento duomenimis, per pirmuosius du šių metų mėnesius laisvės atėmimo vietose pripažinusių tėvystę ir lygtinai paleistų tėvų buvo 16. Per pastaruosius trejus metus pataisos įstaigų durys anksčiau atsivėrė 80-čiai tokių asmenų.

„Sprendžiant nuteisto tėvo lygtinio paleidimo klausimą, labai svarbus ne tik pats tėvo valdžios ribojimo ar tėvystės faktas, bet ir tai, kaip nuteistasis palaiko ryšius su šeima, prisideda prie vaiko išlaikymo, auklėjimo, rūpinasi jo sveikata, dvasiniu ir moraliniu ugdymu, kokią įtaką daro bendram atžalos vystymuisi," - teigia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė. Ji pažymi, kad pastaruoju metu daugiau kaip du kartus padaugėjo atvejų, kai dėl lygtinio paleidimo kreipiasi ir asmenys, kuriems tėvų valdžia vaikų atžvilgiu apribota, taip pat dvigubai daugiau nuteistų tėvų pakartotinai kreipiasi dėl lygtinio paleidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų