REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijoje gimė triušis be ausų, praneša naujienų portalas The Japan Probe. Be to, į tinklalapį „Youtube“ vaizdo įrašą įkėlęs vartotojas užsiregistravo kaip Nami miesto, esančio 30 kilometrų zonoje nuo Fukušimos atominės jėgainės, gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikos ir Japonijos mokslininkai tvirtina, kad Nami miestas iš tiesų gavo didelę radiacinių medžiagų dozę, visi Nami miesto gyventojai balandžio mėnesį buvo evakuoti.

REKLAMA

Per kelias dienas šis vaizdo įrašas, įkeltas gegužės 21 dieną, buvo peržiūrėtas 375 tūkst. kartų. Šiandien jis jau turi beveik 1,5 milijono peržiūrų.

„Tarp žmonių plinta baimė. Dabar tėvai bijo, kad jų vaikai gali gimti su genetiniais nukrypimais“, - tikina italų laikraščio „Carriere della Sera“ žurnalistai.

Tačiau tarp keistą vaizdo įrašą pamačiusių žmonių atsirado ir kritikų, kurie abejoja, kad beausis triušis yra radioaktyvaus užsikrėtimo auka. Visų pirma, nėra jokių įrodymų, kad vaizdo įrašas nufilmuotas Fukušima-1 atominės jėgainės apylinkėse, o „Youtube“ anketoje galima buvo nurodyti bet kokią gyvenamąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Antra, nėra įrodymų, kad siužetas nufilmuotas būtent po avarijos atominėje elektrinėje, o ne prieš ją.

Trečia, kai kurios japonų frazės, panaudotos siužeto aprašyme, atrodo nepanašios į kalbos nešiotojų.

Ketvirtasis argumentas – triušio kailis ir jo galva atrodo pernelyg švarūs ir švelnūs, kad būtų panašūs į mutacijos aukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų