REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 6 dieną pasirengimą Europos čempionatui pradės dar viena Lietuvos rinktinė – vaikinų jaunimo (iki 20 metų) ekipa. Į pirmąją treniruočių stovyklą 20-mečiai susirinks Palangoje, praneša LKF.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos vyriausiajam treneriui Mariui Linartui prieš pirmąją stovyklą teko koreguoti kandidatų sąrašą. Jame neliko Jono Valančiūno, kuris tikisi kvietimo į vyrų rinktinę (vienas krepšininkas vasarą gali dalyvauti tik 2 čempionatuose, o J. Valančiūnas dar rungtyniaus pasaulio 19-mečių čempionate), o į sąrašą buvo įtraukti Karolis Babkauskas ir Mantas Dubauskas.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše dabar yra 25 krepšininkai: Karolis Alekna, Karolis Babkauskas, Gilvydas Biruta, Rytis Biliartas, Karolis Brusokas, Arnas Butkevičius, Paulius Dambrauskas, Mantas Dubauskas, Vytenis Čižauskas, Mantas Kadzevičius, Saulius Kulvietis, Modestas Kumpys, Mindaugas Kupšas, Matas Lisajevičius, Paulius Malašauskas, Mantas Martinkus, Osvaldas Matulionis, Deividas Nazarovas, Augustas Pečiukevičius, Dovydas Redikas, Tadas Rinkūnas, Giedrius Staniulis, Valentas Tarolis, Darius Tarvydas ir Ovidijus Varanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Palangoje krepšininkai stovyklaus iki birželio 12-osios. Tuomet komanda persikels į Klaipėdą, o birželio 22 - liepos 4 dienomis treniruosis Druskininkuose. Liepos 7-ąją Lietuvos rinktinė išvyks į Ispaniją, ten išmėgins jėgas kontroliniame turnyre ir liepos 14-ąją pradės kovas Europos čempionate.

„Palangoje treniruosis 16 žaidėjų, o 6 krepšininkai prisijungs Klaipėdoje. Tai M. Martinkus, R. Biliartas, V. Tarolis, K. Brusokas, T. Rinkūnas, M. Lisajevičius ir M. Kumpys.  Dar trys žaidėjai – D. Redikas, V. Čižauskas ir A. Butkevičius – treniruojasi su 19-mečių rinktine, tikimės, kad jie prie mūsų komandos prisijungs po savo čempionato, – pasakojo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris M. Linartas. – Palangoje kamuolio į rankas neimsime, stovykla bus skirta fiziniam pasirengimui. Tai bus trenerio Sigito Kavaliausko laikas. Salėje dirbti pradėsime persikėlę į Klaipėdą. Po antrosios stovyklos komandoje turėtų likti 15-16 kandidatų, neskaičiuojant 19-mečių rinktinės žaidėjų.“

Lietuvoje 20-mečiai turėtų sužaisti 4 kontrolines rungtynes. Birželio viduryje numatomos dvikovos Klaipėdoje su Lietuvos 19-mečių rinktine ir Kauno „LKKA-Atletu“, o birželio 26-27 dienomis „Global Games“ turnyre Panevėžyje – su JAV ir Argentinos 19-mečių rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų