REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Baltarusijos rublio devalvacijos ir pranešimų, kad baltarusiai nebeturi ko valgyti, nes parduotuvių lentynos tuščios, žiniasklaidoje pasirodė agitacinių reportažų, kurie paneigia visą informaciją apie krizę šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuščios lentynos viename iš Minkso prekybos centrų (SCANPIX nuotr.)Tuščios lentynos viename iš Minkso prekybos centrų (SCANPIX nuotr.)

Baltarusijos kanalas ONT parodė filmuotą medžiagą, kurioje žmonės pasakoja apie tai, kad nejaučia jokių krizės padarinių, jų veikla ir laisvalaikis nė kiek nepasikeitė. Jie lygiai taip pat linksminasi, lankosi kavinėse, apsiperka parduotuvėse.

REKLAMA

Reportaže nuskamba frazė: „Savaitgalius žmonės leidžia parkuose, o ne eilėse į parduotuves, kaip pastaruoju metu mėgsta pasakoti Rusijos žiniasklaida“.

Apklausti gatvėse žmonės teigia pasitikintys A. Lukašenka ir yra tikri, kad jis viską sutvarkys – „jei ankščiau viskas buvo gerai, tai ir dabar viskas bus normaliai“. Baltarusiai gūžčioja pečiais ir stebisi, kodėl jiems turėtų būti blogai.

Kainos normalios, nuotaika puiki, parduotuvių lentynos lūžta nuo prekių gausos. „O žmonės nekvaili, jie nebandys užsipirkti to, ko ir taip gausu parduotuvėse“, - teigiama reportaže.

Kurie vaizdai atspindi tikrovę Baltarusijoje, nuotraukose ar reportaže, belieka spręsti patiems skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų