REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po infekcijos protrūkio Vokietijoje, mūsų šalies turguose daržovių prekeiviai skundžiasi sumažėjusiu agurkų pardavimu.Mažmeninės prekybos tinklų atstovai priešingai, tikina nepastebėję sumažėjusio susidomėjimo daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Kalvarijų turgavietės prekiautojai stengiasi atkreipti pirkėjų dėmesį tvirtindami, kad apskritai neprekiauja daržovėmis iš Ispanijos. Pastaruoju metu turgaus lankytojai vengia ne tik agurkų, bet ir kitų daržovių, atvežtų iš šios šalies.

REKLAMA

„Dokumentą parodom, kad tikrai lietuviški agurkai, dėžės lietuviškos, Pagirių šiltnamiai. Kaip kitaip įrodyti jau nežinom. Vakar aš pardaviau 5 kilogramus agurkų per visą dieną. To dar nebuvo. Ankščiau parduodavom 30, 40 kilogramų“, – tvirtino turgaus prekiautoja Biturė.

„Dabar gauname 10 kilogramų, parduodame apie 3. Anksčiau parduodavom 40, 50 kilogramų per dieną. Jei pasakai „Ispanija“ – nieko neperka“, – antrino turgaus prekiautoja Regina.

REKLAMA
REKLAMA

Mažmeninės prekybos tinklo atstovai tikina nepastebėję pokyčių.

„Žmonės daugiau stebi ir skaito etiketes. Perskaito kilmės šalį, mato kad kilmės šalis Lietuva, todėl savo elgsenos nekeičia“, – teigė prekybos tinklo atstovė Lina Muižienė.

Maitinimo įstaigose lankytojai taip pat domisi, iš kur atvežtos daržovės, naudojamos salotoms gaminti.

„Kai atkeliavo liūdnos žinios iš pasaulio, visi pradėjo klausinėti, iš kur agurkai. Tačiau sužinoję, kad naudojam vietinę produkciją, daugiau klausimų neturėdavo. Yra žmonių, linkusių saugotis ir prašo, kad agurkai būtų vienaip ar kitaip paruošti“, – pasakojo Kęstutis Markevičius, restoranų grupės rinkodaros vadovas.

Europoje atšaukus perspėjimus dėl ispaniškų daržovių, prekeiviai tikisi, kad pirkėjai rečiau domėsis daržovių kilme.

Algirdas Igorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų