REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt redakcija jau kurį laiką stebi Vilniaus Santariškių ligoninės vaikų skyriaus reanimacijoje gulinčios aštuonių metų mergaitės Evos būklę. Jai diagnozuota ne Hodžkino limfomos ketvirta stadija, tai piktybinė neoplastininė didelių ląstelių limfoma. Tokie maži vaikai labai retai serga tokiomis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien galima stebėti ženklų Evos sveikatos pagerėjimą. Mergaitės tėvas Antanas Steponavičius paskambino į redakciją, kad praneštų šią džiugią naujieną ir padėkotų visiems tiems, kas neliko abejingi jų nelaimei. Pasak vyro, jų šeima sulaukė labai daug laiškų, patarimų, pagalbos ir palaikymo iš nepažįstamų žmonių.

REKLAMA

A. Steponavičius papasakojo, kad kalbėjo su daug specialistų ir išaiškėjo, kad Evos atveju galima gydyti tik su chemoterapija. Alternatyvos gali sukelti dar didesnį pavojų. Gydymo eigoje galima bus taikyti ir kitų vaistų, tačiau pačioje pradžioje būtina gydyti chemoterapiniais vaistais.

„Eva jaučiasi gerai, susitvarkė širdelė, atsirado apetitas, nuotaika pasidarė daug optimistiškesnė, pralinksmėjo, piešia, bendrauja. Malonu į vaiką žiūrėti. Ligoninės kolektyvas taip pat šaunus. Viskas normalizuojasi“, – džiaugėsi mergaitės tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad kelias dienas Evos gydytojai bijojo mergaitei taikyti chemoterapiją, nes savaitgalį suleidus šių vaistų dozę, jos širdis buvo sustojusi ir atgaivinimui prireikė elektros šoko. Visą šią savaitę daktarai stebėjo mergaitę, bandė sureguliuoti jos širdies veiklą ir šiandien vėl suleido chemoterapinių vaistų.

„Visi specialistai vienbalsiai tikina, kad jei tai būtų antra ar trečia vėžio stadija, galima būtų taikyti biochemiją arba alternatyvius gydymo būdus, tačiau Evos atveju – chemoterapija yra vienintelė išeitis. Kadangi rizika nepamatuojama, nusprendėme nerizikuoti ir nedaryti iš vaiko bandomojo triušio“.

Susiję straipsniai:

Pagalbos šauksmas: mergaitei nustatyta ketvirta ląstelių limfomos stadija

Skaitytojo naujiena: internete plinta pagalbos šauksmas mergaitei

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų