REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, birželio 6 d., 20 val. kino centras „Multikino“ tiesiogiai iš Ispanijos transliuos viena įspūdingiausių ir humoristiškiausių operos istorijoje tituluojamą ir į dažniausiai pasaulyje statomų operų penketuką patenkančią V. A. Mocarto „Figaro vedybos“. Transliacija suteiks šio meno gerbėjams Lietuvoje antrą galimybę stebėti Madrido „Real“ teatro kūrybinės grupės, praėjusiais metais šią operą stačiusios Nacionaliniame operos ir baleto teatre, darbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbas buvo itin racionalus ir iš anksto suplanuotas, leidęs per labai ribotą laiką pastatyti įspūdingos apimties sceninį veikalą. Tuo pačiu iš svetur atvykę menininkai jau vien dėl savo priklausomybės kitai kultūrai suteikia naujo įspūdžio vaizdą jau žinomoms situacijoms“, – sako vienas žymiausių Lietuvos operos solistų Vytautas Juozapaitis, prisimindamas darbą su „Real“ teatro komanda Vilniuje kuriant „Figaro vedybas“, kur maestro atliko vieną pagrindinių – grafo Almavivo vaidmenį.

REKLAMA

„Tai dramaturgine prasme įdomus komiškas vaidmuo, kuriame yra tiek spalvų, kad viso jų spektro panaudoti neužteks ir kūrybinio gyvenimo. Jis ypatingas ir dėl savo vokalinių įmantrybių, kurias įsisavinti tenka mokytis ilgus metus, o laiko ir teksto prasme – vienas didžiausių visoje operinėje literatūroje“, – sako Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius ir Vytauto Juozapaičio edukacinio kultūros ir meno centro vadovas.

Operoje „Figaro vedybos“, kurią pirmadienį transliuos Multikino“, grafo Almavivo vaidmenį atliks baritonas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Nathan Gunn, kūręs vaidmenis „Metropoliteno“, San Francisko, „Covent Garden“, Paryžiaus ir kituose garsiuose operos teatruose. Grafienės partiją atliks sopranas iš Vokietijos Annette Dasch, Figaro – italas baritonas Pietro Spagnoli, jo sužadėtinės Siuzanos – Lenkijoje gimusi solistė Aleksandra Kurzak. Operos režisierius – Milano „La Scala“, Venecijos „La Fenice“, Paryžiaus „Théâtre de l´Odéon“, Buenos Aires „Teatro Colón“ ir „Teatro Avenida“, Barselonos „Gran Teatre del Liceu“, Monte Karlo, Ženevos ir daugelyje kitų pasaulio  teatrų operas statęs ispanas Emilio Sagi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų