REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Advokatūros advokatų tarybos pirmininko pavaduotoja Liudvika Meškauskaitė nelinkusi sieti Sergejaus Novikovo nužudymo su jo profesine veikla.

Žinia apie Vilniaus centre nušautą advokatą S. Novikovą kolegas pasiekė tuo metu, kai neseniai išrinktas Advokatų tarybos pirmininkas Leonas Virginijus Papirtis atostogavo užsienyje. Jo pavaduotoja – Liudvika Meškauskaitė – sakė esanti sukrėsta beprecedente žmogžudyste ir žadėjo, kad susirinkę Advokatų tarybos nariai suformuluos bendrą poziciją.

„Šiuo metu mes stengiamės išsiaiškinti situaciją. Dabar į Advokatų tarybą turėtų atvažiuoti kai kurie tarybos nariai, kuriuos man pavyko surasti, nes vasara – atostogų metas. Taip pat – jo kolega su kuriuo jis dirba ir mes pirmiausiai bandome išsiaiškinti aplinkybes.

Man yra labai skaudu, nes bet kurio žmogaus nužudymas yra labai didelis praradimas, bet mus neramina tai, kad viešojoje erdvėje, dar neišsiaiškinus situacijos, nužudymas jau siejamas su advokato veikla,“ - kalbėjo L. Meškauskaitė.

Pasak pašnekovės, velionis S. Novikovas buvo spalvinga asmenybė, aktyviai dalyvavo įvairiose gyvenimo srityje, tryško jaunatve.

„Esame sukrėsti, nes ta situacija, kai žmogus yra nužudomas vidury miesto, šviesių paros metu, nesvarbu, kokia būtų jo profesija, tautybė, amžius ar socialinis statusas. Aišku, to pasitaiko kiekvienoje valstybėje, bet mes negalime su tuo susitaikyti.

Mūsų kolega buvo labai spalvinga asmenybė – aš jį asmeniškai pažinojau. Jis užsiiminėjo įvairia veikla, todėl mes esame sunerimę, jeigu tai yra susiję su advokato veikla“, - sakė L. Meškauskaitė.

Advokatas S. Novikovas nužudytas trečiadienį po pietų Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų