REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“, sukurto pagal to paties pavadinimo Jurgos Ivanauskaitės romaną, nacionalinė premjera įvyks 2012 m. sausio 13 d. Filmo kūrėjai ir platintojai jau dabar intensyviai ruošiasi šiam reikšmingam lietuviško kino įvykiui. Filmo premjera vainikuos Lietuvos kultūrai svarbių sukakčių metus – netrukus maestro Algimantas Puipa švęs savo 60-ąjį jubiliejų, o lapkričio mėnesį minėsime vienos iš populiariausių Lietuvos rašytojų Jurgos Ivanauskaitės 50-ąsias gimimo metines.

REKLAMA
REKLAMA

Belaukiant filmo pasirodymo didžiuosiuose ekranuose, būsimų jo žiūrovų laukia kelios mažosios premjeros. Pirmoji iš jų – jau šiandien. Jūsų dėmesiui ir verdiktui pristatomas pirmas filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ plakatas.

REKLAMA

„Plakatų iš viso bus trys. Kiekvienas iš jų atspindi vieną iš trijų pagrindinių filmo siužetinių linijų. Pirmoji – ir svarbiausioji – Monikos, kuri yra viso filmo ašis, asmenybės transformavimosi isorija. Dramatiškai susiklostęs Monikos šeimyninis gyvenimas, į jos susikurtą ramų pasaulį netikėtai įsiveržusios trys globotinės – buvusios prostitutės – įkvėpia moterį ieškoti naujų santykio su savimi ir aplinkiniais formų, atramos taškų, kurie suteiktų prasmės tolimesnei jos būčiai. Sapnas tampa svarbiu elementu šiose Monikos paieškose, sapno motyvas matomas viso filmo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai Monikos pasąmonės atspindys, išreiškiantis jos slapčiausius norus ir giliai įsišaknujusias baimes. Monika sapnuoja budistų vienuolį, kuris įkūnija tai, kas su moterimi vyksta dabar ir kurlink ji eina. Filme yra scena, kurioje Monika sako: „...kaip norėčiau, kad visa tai būtų tik sapnas“. Pabusti naujam gyvenimui – toks Monikos siekis. Būtent tai norėjome perteikti kurdami pirmą plakatą“, – sakė filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ režisierius Algimantas Puipa.

Monikos vaidmenį filme atlieka kino režisierė, scenaristė ir aktorė Janina Lapinskaitė, sukūrusi įsimintiną Grytos vaidmenį filme „Elzė iš Gilijos“ (rež. Algimantas Puipa). Jai talkina Kauno mažojo teatro vadovas, režisierius ir aktorius Vytautas Balsys, suvaidinęs Monikos vyrą Liną, bei trys jaunos teatro aktorės Giedrė Giedraitytė (Gitana), Elzė Gudavičiūtė (Eglė) ir Miglė Polikevičiūtė (Kristina).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“ pasakoja apie Moniką, pasiturinčią penkiasdešimtmetę moterį, ištekėjusią už jaunesnio vyro. Jų gyvenime viskas, rodos, idealu – prabangūs apartamentai, užmiestyje stovintis dvaras, turtinga meno kolekcija, dizainerių rūbai... Tačiau nedidelė avarija, į kurią papuola Monika ir jos vyras Linas, apnuogina šeimoje tvyrančią įtampą bei santykių trapumą.

Monika ieško paguodos labdaringoje veikloje – savo dvare moteris priglaudžia tris iš Vokietijos sugrąžintas prostitutes Gitaną, Kristiną ir Eglę. Šios šilto ir šalto ragavusios merginos parodo Monikai kitą, purvinąją, suluošintą, gyvenimo pusę. Tarp Monikos ir buvusių prostitučių užsimezga dviprasmiški, besikeičiančia meilės/neapykantos pusiausvyra paremti santykiai. Monikai ši globa ilgainiui virsta jos gyvenimo įvykių perkainojimu. Netrukus Monika sužino, kad vyras ją palieka dėl kitos, jaunesnės, o jos globotinių likimai ima klostytis netikėta linkme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų