REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anot specialistų pranešimo, globalinis karas prieš narkotikus patyrė nesėkmę.

Pasaulinės komisijos dėl kovos su narkotikais pranešimas ragino legalizuoti kai kuriuos narkotikus ir, užuot baudus narkotikų vartotojus, suteikti jiems gydymą bei reikalingą priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinėje komisijoje dalyvavo buvęs Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Kofis Annanas, buvę Meksikos, Kolumbijos bei Brazilijos lyderiai ir verslininkas Richardas Bransonas.

REKLAMA

Baltieji rūmai nepritarė komisijos išvadoms ir teigė, kad pranešimas yra klaidingas.

Pranešime buvo įrodinėjama, kad kovos su narkotikais politika žlugo dėl to, kad buvo kurstomi organizuoti nusikaltimai, atėmę tūkstančius gyvybių. Jame buvo teigiama, kad, JT duomenimis, nuo 1998 iki 2008 metų opijaus vartojimas padidėjo 35 proc., kokaino – 27 proc., o marihuanos – 8,5 proc.

Pranešimo autoriai kritikavo valdžią, kuri tvirtina, kad dabartinė kova su narkotikais duoda teigiamų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija teigė, kad šalių vyriausybės turėtų liautis baudusios narkotikų vartotojus, kurie, anot pranešimo, „aplinkiniams nedaro nieko blogo“, tačiau turėtų išbandyti kitas strategijas, tokias kaip pagalba narkotikų vartotojams, suteikiant jiems gydymą bei reikalingą priežiūrą.

Pranešime buvo raginama imtis tokios kovos su narkotikais politikos, kuri padėtų sumažinti nusikalstamumą ir skatintų ekonominį bei socialinį vystymąsi.

Komisija buvo ganėtinai kritiška JAV atžvilgiu, teigdama, kad jos iš esmės turėtų pakeisti požiūrį į kovą su narkotikais bei nusikalstamumu ir įteisinti naujas strategijas sveikatos apsaugos ir žmogaus teisių srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų