REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Baltic Media Alliance“ (BMA) ir Vilniaus arkivyskupijos Caritas visus geros valios žmones kviečia dalyvauti gerumo akcijoje „Padovanokime vaikams vasarą!“ Akcijos tikslas – surinkti lėšų Caritas globojamų vaikų pažintinei-poilsinei vasaros stovyklai.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma vaikų iš vargingai gyvenančių šeimų nėra patyrę, kaip atrodo turiningas poilsis prie ežero, pajūryje ar kaimo sodyboje. Nežino, kad bendravimas su suaugusiais ir bendraamžiais gali būti grįstas tarpusavio pasitikėjimu ir palaikymu, o ne patyčiomis ir fiziniu smurtu. Vilniaus arkivyskupijos Caritas įsteigtas Visų šventųjų šeimos paramos centras teikia paramą mažiau galimybių turintiems vaikams bei jų mamoms, padeda susirasti darbą, organizuoja vasaros stovyklas vaikams ir šeimoms.

REKLAMA

„Stovykla tokiems vaikams yra galimybė ištrūkti iš kasdienės aplinkos. Pabūti su vaikais, kurie turi tokius pat išgyvenimus ir nesityčioja vienas iš kito. Čia jie randa draugų, patiria daugybę įspūdžių, pramogauja. Stovyklose stengiamės vaikams parodyti, kad jie yra svarbūs, reikalingi ir mylimi. Dažniausiai namuose ar mokykloje jie jaučiasi priešingai. Bandom jiems suteikti kuo daugiau tikėjimo ir pasitikėjimo savimi, parodyti, kokie vertingi ir nepakartojami jie yra“, – tikina Vilniaus arkivyskupijos Caritas paramos koordinatorė Dalia Sakalauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Padėkime mažiau galimybių turintiems vaikams pamiršti rūpesčius ir nors trumpam pasijusti laimingais. Padėkime jiems ištrūkti iš slogios aplinkos įtakos. Suteikime progą įsitikinti, kad pasaulis gali būti saugesnis ir gražesnis, žmonės – geri, o vasara – linksma ir turininga.

„Minėdami Tarptautinę vaikų gynimo dieną norime atkreipti dėmesį į socialiai pažeidžiamus vaikus. Tuos, kurie šalia savęs neturi idealų, į kuriuos galėtų lygiuotis. Kviečiame Lietuvos gyventojus nelikti jiems abejingais. Visi vaikai turi teisę būti laimingi. Ir kiekvienas iš mūsų galime prisidėti, kad ir tų vaikų, kuriems labiausiai reikia paramos ir palaikymo, vasaros atostogos būtų gražios ir prasmingos“, – sako „BMA Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

Už akcijos metu surinktas lėšas 24 vaikams ir paaugliams iš paramos centro liepos mėnesį bus suorganizuota savaitės trukmės stovykla sodyboje prie ežero. Pinigus kviečiame aukoti užsukus į Visų šventųjų šeimos paramos centrą Vilniuje, Visų Šventųjų g. 5, arba pervesti į Caritas banko sąskaitą Nr. LT027044060003972406.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų