REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tolimųjų rytų sveikatos receptai

Sunegalavote? Neskubėkite griebtis tabletės! Kartais praverčia paprasti, bet tikrai veiksmingi patarimai. O juos dosniai dalija Tolimųjų Rytų išminčiai. Daugelio nemalonumų ir skausmų pavyks išvengti pasinaudojus šimtmečių tradicijomis garsėjančiu Azijos gydymo menu.

REKLAMA
REKLAMA

Miego sutrikimai. Jaučiate nuovargį, tačiau jums sunku užmigti, dažnai prabundate naktį, negalite pailsėti.

REKLAMA

Kas jums? Galima numanyti, kad pastaruoju metu jaučiate padidėjusią įtampą, nuolat persidirbate, jus kamuoja stresas ir rūpesčiai. Jei tokia nemiga kamuoja tik vieną dieną, jos priežastis gali būti netinkama mityba – gal prieš naktį prisivalgėte sunkiai virškinamo maisto arba išgėrėte alkoholio.

Vaistas iš Azijos – pėdų akupresūra.

Vieno svarbiausių akupunktūros taškų pėdoje masažas nuramins ir harmonizuos visą energetinę sistemą. Atsisėskite ant kėdės. Užkelkite vieną koją ant kitos taip, kad pėdą patogiai pasiektumėte rankomis.

REKLAMA
REKLAMA

Suraskite pėdos vidurio tašką, tiesiai po pirštų pagalvėlėmis. Stipriai paspauskite jį ir patrinkite. Tada atleiskite, palaukite keletą sekundžių.

Pakartokite pratimą

12 kartų ir dar kartą pamėginkite užmigti. Saldžių sapnų!

Nervingumas. Nuolat kamuoja jaudulys, miego sutrikimai, dažnai muša prakaitas, viskas krinta iš rankų, persekioja nesėkmės, vargina panikos priepuoliai.

Kas jums? Toks nervingumas paprastai parodo, kad nusilpo jūsų nervų sistema, veikiausiai pastaruoju metu išgyvenate daug stresų, vargina problemos ir rūpesčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaistas iš Azijos – kvėpavimo pratimai.

Ramus, sąmoningas, gilus įkvėpimas (kūnas prisipildo gyvybinės energijos) ir iškvėpimas nuramina sielą. Susikoncentravus į kvėpavimą bent trumpam pamirštami visi rūpesčiai ir nerimas. Be to, giliai kvėpuojant sulėtėja pulsas ir kraujo spaudimas.

Patogiai atsigulkite. Lėtai pro nosį įkvėpkite oro – kad jaustumėte, kaip jo prisipildo kūnas, iki pat pilvo apačios. Trumpam sulaikykite kvėpavimą, kol nepajusite nepatogumo. Tada lėtai iškvėpkite pro burną. Sulaikykite kvėpavimą tiek laiko, kiek galite, ir vėl lėtai įkvėpkite pro nosį.

REKLAMA

Kvėpavimo pratimą kartokite ne trumpiau nei penkias minutes. Kartokite kaskart, kai tik pajusite vėl užplūstantį stresą ir susijaudinimą, mažiausiai 5–10 kartų per dieną.

Nugaros skausmai. Kryžkaulio srityje dažnai jaučiate buką pulsuojantį skausmą arba pratisą, ilgai trunkantį maudimą.

Kas jums? Tikėtina, kad nugaros raumenys pavargo ilgai būti vienoje nepatogioje padėtyje. Toks skausmas gali atsirasti nuo per ilgo stovėjimo, sėdėjimo, netinkamos miegojimo pozos, kai viena nugaros dalis apkrauta labiau nei kita. Žmogaus stuburui, jo sąnariams ir raumenims reikia pusiausvyros.

REKLAMA

Vaistas iš Azijos – inkstų srities masažas.

Šie pratimai padės energijai ne tik lengviau tekėti inkstais ir pusiauju, bet ir atpalaiduos įsitempusius raumenis kryžkaulio srityje, kai tik ši vieta sušils.

Atsisėskite, uždėkite abi rankas ant juosmens, abipus stuburo, minutę tvirtais judesiais glostykite aukštyn ir žemyn, vis smarkiau spustelkite nykščių pagalvėlėmis. Jei jaučiate nugaros skausmą, masažuokite šią sritį bent tris kartus per dieną, vėliau, kai skausmų nebejausite, profilaktiškai masažą atlikite vieną kartą per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danties skausmas. Pajutote pulsuojantį arba pratisą skausmą žandikaulio srityje arba aiškiai jaučiate, kad skauda būtent dantį. Skausmas gali paaštrėti užvalgius ko nors šalto arba saldaus.

Kas jums? Veikiausiai tai – ėduonis. Taip pat gali būti dantenų arba dantų šaknų uždegimas.

Vaistas iš Azijos – skausmo taško akupresūra.

Tai nepakeis apsilankymo pas odontologą, tačiau tuo metu tikrai gali numalšinti skausmą ir padėti apsieiti be tabletės.

Atpalaiduokite tą ranką, kurioje pusėje jaučiate skausmą. Ištieskite pirštus taip, kad smilius ir nykštys sudarytų V raidę. Kitos rankos smiliumi ir nykščiu suspauskite tašką maždaug trimis–keturiais centimetrais žemiau odos klostės, jungiančios šiuos du pirštus.

Tai vienas stipriausių energetinių taškų. Spustelkite jį 12 kartų, kartokite šį masažą keletą kartų per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų