REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 1-ąją Lietuvos mokyklose laikytas lietuvių kalbos egzaminas. Tai vienintelis privalomas egzaminas visiems, mokyklą baigiantiems abiturientams. Norėdami gauti brandos atestatą, abiturientai privalo išlaikyti du egzaminus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių kalbos egzaminą  laikė 48 tūkst.  abiturientų, o pats egzaminas sudarytas iš dviejų dalių ir truko keturias su puse valandos.

REKLAMA

Egzaminą laikantys abiturientai galėjo rintis rašyti teksto interpretaciąj ar samprotaująmąjį rašinį. Egzamino užduotyje buvo nurodytos dvi galimos rašinio temos – „Kuo tautos praeitis svarbi dabarčiai“ ir „Kaip apie meilę kalbama lietuvių kultūroje“.

Pasirinkę rašyti teksto interpretaciją abiturientai galėjo rintis iš trijų tekstų: Marcelijaus Martinaičio „Prisiminimas („Serbenta“), Kristijono Donelaičio „Metai“ ir Bitės Vilimaitės „Akimirka sode“. Nors dalis pedagogų ir abiturientų spėjo, kad vienas iš galimų tekstų galėtų būti šiemet analipiln išėjusio poeto Justino Marcinkevičiaus, šios prognozės nepasitvirtino.

REKLAMA
REKLAMA

Abiturientų teigimu, egzaminas nebuvo sunkus ir jokių netikėtumų jame nebuvo.

Su lig šiuo egzaminu įpusėjo abiturientų brandos egzaminų sesija. Abiturientai brandos egzaminų rezultatus turėtų sužinoti antrąją liepos sąvaitę.

Populiariausi valstybiniai brandos egzaminai – anglų kalbos, jį laikė 21,5 tūkst., istorijos egzaminą pasirinko laikyti 21,4 tūkst. bei matematikos, kurį laikys 20,7 tūkst. abiturientų. Abiturientai gali laikyti ne daugiau kaip šešis egzaminus brandos egzaminų sesijos metu. Šalies moksleiviai balandžio mėnesį laikė privalomas lietuvių ir užsienio kalbų įskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų