REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būriai žmonių, nuolatos sustojantys taksi automobiliai ir žvitrus apie pusiaunaktį gatvę šluojančios valytojos žvilgsnis. Galimus pažeidimus prekiaujant naktimis alkoholiu tiriantys pareigūnai atsidūsta – prie prekybos taškų negali net priartėti. Jų veidus gerai žino stebėtojai. Neatmetama ir galimybė, kad prieš reidus „nuteka“ informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Ko „spardosi“ pareigūnas?

Redakcija sulaukė pranešimų, kad Tilžės gatvėje įsikūrusioje „Magijos“ parduotuvėje gali būti nepaisoma draudimo alkoholiu prekiauti po 22 valandos. Čia nuolatos naktimis būriuojasi žmonės.

REKLAMA

Informacija pasidalijome su Šiaulių apskrities VPK atstovais.

Policijos pareigūnai kažkodėl norėjo iš anksto žinoti, apie kokią parduotuvę-barą kalbama. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio viršininkas Artūras Šliavas telefonu bandė iškvosti, apie kokį barą kalbama. Kategoriškai pareiškė – informacija iš anksto, arba niekas nieko netikrins. O gal policijoje yra nelegalių prekiautojų alkoholiniais gėrimais stogas? Tik po šio klausimo A. Šliavas sutiko pasikalbėti su valdžia. Itin operatyviai pasikalbėjo. Netrukus sutikimas duotas.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį šlavė gatvę

Policijos tarnybiniais ženklais nepažymėtas automobilis iš Šiaulių apskrities VPK kiemų pajuda šiek tiek po 22 valandos.

„Centre yra tvarka, apie pietinę miesto pusę mažai ką galiu pasakyti“, – teigė Šiaulių apskrities VPK Centro policijos nuovados viršininkas Eugenijus Takuševičius. Pasukome link „Magijos“ parduotuvės.

Sutarta – žurnalistė pamėgins nusipirkti vyno, o tam, kad pažeidimas būtų užfiksuotas, ją į barą palydės Centro policijos nuovados apylinkės inspektorius Donatas Balinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos automobilyje aptarinėjant tolimesnių veiksmų planą, netoli baro su šluota dirsčiodama į šalis trinasi valytoja. Pusė vienuolikos vakaro. Vos išlipame iš automobilio, valytoją tarsi skersvėjis nuneša.

Klientas bandė nusipirkti alaus

„Magijos“ parduotuvėje pasitinka, panašu, gerokai išgąsdintas pardavėjos veidas. Prie kasos –  keletas žmonių. Tik vieną lentynos pusę, kurioje sudėtas alkoholis, dengia žaliuzės. Nei ant durų, nei viduje nebuvo matyti informacijos, kad parduotuvėje alkoholiu prekiaujama tik iki 22 valandos.

REKLAMA

Pusamžis vyras, nusipirkęs dešros, paprašo alaus. Pardavėja pabrėžtinai garsiai pareiškia, kad po 22 valandos alkoholio nusipirkti nebegalima. Vyras siūlo pridėti 5 litus. Pardavėja žvilgsniu „nuskenenuoja“ eilėje laukiančių pirkėjų veidus. Alaus neparduos. Neigiamą atsakymą išgirsta ir žurnalistė. Pardavėja paklausta, kodėl neuždengti visi alkoholiniai gėrimai, sutrinka. Po to paaiškina, kad žaliuzės nebeužsitraukia.

Valytoja„žvalgybininkė?

Šalia baro keletą išeinančių pirkėjų patikrinęs E. Takuševičius guodžiasi, kad pričiupti pardavėją –  nelengva.

REKLAMA

„Nieko nepirkau, atsinešiau“, – taip, anot pareigūno, gali atsakyti alkoholiniais gėrimais apsirūpinęs pirkėjas ir pažeidimo kaip nebūta. E. Takuševičiui pasirodo labai keista, kad valytoja vėlyvą vakarą trinasi netoli baro. Pareigūno nuomone, moteris galėjo atpažinti pareigūnų automobilį ar pačius pareigūnus ir informuoti pardavėją.

„Kas gali paneigti, kad kažkas nestebi aplinkos ir iš gretimo namo“, – versijas dėl nesėkmingos operacijos kelia pareigūnas. Apvažiavę dar keletą barų pietinėje miesto dalyje  nusprendžiame patikrinti dar vieną „tašką“, o vėliau darsyk užsukti į „Magiją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie parduotuvės – nepilnamečiai

„Turėjome informacijos, kad alkoholiu prekiaujama ir po 22 valandos“, – apie Stoties rajone veikiantį kioską, kuriame prekiaujama užkandžiais, kalbėjo pareigūnas. E. Takuševičius tvirtina prieš porą mėnesių čia važiavęs tikrinti informacijos kartu su policijos rėmėjais, bet informacija nepasitvirtino. Apie 23 valandą nuvykę prie kiosko dirbančios pardavėjos jau neberandame. Nors viduje, panašu, kažkas yra – dega šviesos.

Vėl – prie „Magijos“. Trynėsi nebe valytoja, o maždaug šešiolikos metų amžiaus jaunuoliai. Negi paaugliai tokiu metu sugalvojo į barą užsukti dešros ar pieno?

REKLAMA

Antrąsyk sugrįžę į barą radome kur kas didesnę eilę. Vienas jaunuolis paklaustas, ar čia galima nusipirkti alkoholio ir po 22 valandos, linkteli galvą. Pardavėja nužvelgia išsigandusiomis akimis, purto galvą – alkoholio neparduoda.

Informacija nutekėjo?

E. Takuševičius sako, kad niekada negali atmesti, jog perduodant informaciją apie pažeidimus kažkur gali nutekėti informacija.

Pareigūno teigimu, alkoholiu prekiaujantys barai tikrinami maždaug kartą per ketvirtį. Sulaukus informacijos apie pažeidimus tikrinama papildomai.

„Centrinėje miesto daly daugelį kioskų savininkų mes esame nubaudę, taikėme ekonomines sankcijas už prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimus“, – pasaka pareigūnas. Anot E. Takuševičiaus, dažniausiai bausta už  alkoholinio pardavimą nepilnamečiams.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų