REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susipažinau su vyru. Nuo pat pradžių jam labai patikau, nors pati didelių simpatijų jam nejutau. Pamažu, rodydamas dėmesį jis pradėjo užkariauti mano širdį.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną dieną įvyko lūžis, pajutau, kad jis man tikrai svarbus ir kad aš labai noriu, jog mums kas nors išeitų.Beje, visą laiką kiek bendravom, jis kalbėdavo apie savo nepasitikėjimą savimi, apie sumenkusį savęs vertinimą (prieš nepilnus metus jis išsiskyrė po gan ilgos draugystės). Aš jį stengiausi palaikyti, įpūsti pasitikėjimo savimi, daug kalbėjomės....

REKLAMA

Deja, vieną vakarą nei iš šio, nei iš to, jis pradėjo kalbėti, kad nieko mums neišeis, jam užkliuvo, kad aš gyvenu ne tame pačiame mieste, kad jis nejaučia jausmų iš manęs. Tiesiog - jis ėmė ir išvažiavo nieko iki galo taip ir nepaaiškinęs... Siūliau jam savaitę nebendrauti, kad susivokti savyje... Po savaitės pasiūliau susitikti ir pasikalbėti. Iš pradžių jis parašė, kad jam sunku, o paskui - įjungė visišką “ignorą" Svarsčiau - taip ir palikti, ar pakovoti už tuos besimezgančius santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Nusprendžiau nepasiduoti. Deja, jis užsivėrė visiška tylos siena. Ir mane apėmė panika, nes aš nebesuprantu - nei dėl ko mes išsiskyrėm, nei dėl ko jis dabar ignoruoja mane... Kokios priežastys gali versti vyrą taip elgtis? Kaip elgtis man? Jaučiuosi įskaudinta ir pasimetusi...

P.S. mums abiems daugiau nei 35.

Neringa

Be abejo, labai sunku numatyti, kas vyko žmogaus galvoje jo net nematant, bet galime pabandyti pagalvoti, kas gi galėjo įvykti.

Pirmiausia, kas galėjo atsitikti - tai vyro viduje vystantis santykiams galėjo sukilti baimė, kad viskas pasikartos iš naujo (juk jis visai neseniai patyrė santykių griūtį, kas negalėjo nepalikti rando jo širdyje). Galbūt pasąmoningai, bet jis galėjo pradėti saugoti nuo santykių artumo - nes juk jei neprisiriši prie žmogaus, tai neteks ir nusivilti...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės dažnai atsisako laimės, kad paskui nereikėtų nusivilti ar nebūti apgautiems. Taip pat jūs minėjote jo sumenkusią savivertę, nepasitikėjimą savimi. Tai taip pat galėjo privesti prie to, kad jis jautėsi nevertas jūsų arba nevertas laimės, meilės bei šiltų santykių. Ir to pasekoje nusprendė pasitraukti pats.

Kitas visai tikėtinas momentas yra tas, kad jei jūs labai užsinorėjote, kad su šiais santykiais kažkas išeitų, tai galėjo sukelti įtampą jumyse bei bereikalingą spaudimą partneriui. Taip jau būna, kai mes kažko labai norime, mes bijome, kad neduok dieve, viskas nežlugtų. Ir tai gimdo įtampą, pastaroji gimdo spaudimą. Ir pilnai gali būti, kad jūs to nepastebėdama pradėjote spausti bei forsuoti santykius. Ir to galėjo užtekti, kad vyras išsigąstų ir pasitrauktų.

Psichologas Marius Daugelavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų