REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš porą dienų Lietuvos sportinio pokerio federacija paskelbė apie struktūrų perorganizavimą. Jau nuo liepos nacionalinius turnyrus organizuos naujas darinys – LSPF Nacionalinis klubas. Šie pasikeitimai sukėlė nemažai debatų, sportinio pokerio mėgėjams kilo įvairių klausimų, tad nusprendėme pabandyti sužinoti atsakymus ir pakalbinome LSPF generalinį sekretorių Skirmantą Tomkevičių.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl buvo nuspręsta imtis tokių permainų?

– Dėl dviejų priežasčių. Dauguma sportinio pokerio žaidėjų vis dėlto labiau norėtų daugiau ir intensyvesnių turnyrų savo mieste ar regione, nes kiekvieną mėnesį važinėti po Lietuvą pernelyg daug kainuoja. Du regioniniai turnyrai per mėnesį yra pernelyg mažai, o kai kuriuose miestuose jų nevyko iš viso, todėl tikimės, jog regioninės asociacijos taps aktyvesnės ir pateiks patrauklesnę programą, kadangi nuo to priklausys tos asociacijos narių skaičius, o nuo narių skaičius ir galima LSPF parama.

REKLAMA

– Kas tai yra LSPF Nacionalinis klubas? Kodėl pasirinktas dar vienas darinys?

– Iš esmės – čia jokių permainų nėra. Turnyrus rengs tie patys žmonės, atsakomybė išliks ta pati, visos Klubo narystės lėšos bus skiriamos LSPF reikmėms – turnyrų organizavimui, prizų steigimams. Tiesiog pagal LSPF įstatus jos nariais negali būti fiziniai asmenys, štai todėl ir atsirado Nacionalinis klubas, kuris gali priimti fizinius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar tokia atskirtis nebus žalinga miestų asociacijoms, kaip bus naudojamos surinktos lėšos už asociacijų narystę?

– Asociacijos turės patenkinti savo narių lūkesčius – o tai visuomet turėjo būti pagrindinis jų veiklos tikslas. Visos surinktos lėšos už narystę asociacijos bus skirtos tik asociacijos reikmėms ir pati asociacija spręs, kaip jas panaudoti – įsigyti inventoriaus, steigti prizus, nuomotis patalpas ar apmokėti dalintojų paslaugas.

– Kokie bus LSPF ir asociacijų santykiai?

– LSPF ne kartą yra sakiusi asociacijoms – dirbkite, organizuokite turnyrus ir mes jums padėsime. Bendradarbiausime projektiniu pagrindu – padėsime vykdyti konkrečius plėtros projektus ar organizuoti didelius turnyrus. Asociacija negali būti uždaras klubas, kuriame renkasi tie patys dvidešimt žmonių. Ji nėra patraukli nei naujiems žaidėjams, nei potencialiams rėmėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo kalbėta, kad nacionalinių turnyrų skaičius sumažės, tačiau šiemet jis išliko toks pat. Tai kas pasikeitė?

– Patikslinsiu, jog mūsų tikslas mažinti ne turnyrų skaičių, o jame dalyvaujančių žaidėjų kaštus. Pirmas žingsnis jau padarytas – sumažintas narystės mokestis tiems, kurie nori žaisti tik nacionalinius turnyrus. Rudenį kartu su asociacijomis svarstysime kitų metų turnyrų planus ir spręsime, koks būtų optimalus gyvų ir internete vykdomų nacionalinių turnyrų skaičius.

O šiais metais viskas lieka taip pat dėl paprastos priežasties – reitingo lenktynės jau įsibėgėjusios ir būtų nesąžininga esamų žaidėjų atžvilgiu kažką keisti ar mažinti turnyrų skaičių.

REKLAMA

– Kada galima tikėtis pamatyti asociacijų ir klubų regioninės veiklos programas?

– Asociacijos informuotos apie pasikeitimus ir būtinybę pateikti savo programą bei ją atitinkančias narystės sąlygas, o taip pat pageidavimus dėl didesnių vykdomų projektų. Tikimės, jog visa pagrindinė informacija bus pateikta iki birželio 10 dienos ir žaidėjai turės laiko įvertinti ją ir apsispręsti, kur ir kaip žaisti antrajame šių metų pusmetyje.

– Kas bus su žaidėjais, kurie jau yra sumokėję už narystę iki metų galo ar dar ilgiau?

– Pinigai, be abejo, niekur nedings. Kai tik asociacijos paskelbs savo programas ir narystės sąlygas, su jais bus asmeniškai suderintas jų įmokų perskirstymas pagal jų pageidavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų