REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio dykumų ralį šturmuojančių lietuvių komanda „Foman Ultimate Lithuanians“, susirungusi su pajėgiausiais Lietuvos visureigių vairuotojais specialiame maratone aplink Lietuvą, tapo visų etapų nugalėtoja, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kad skirti baudos taškai už viršytą greitį žvyrkeliuose turės įtakos galutiniam rezultatui, komanda sužinojo tik pasibaigus varžyboms. Anot komandos „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitono Antano Juknevičiaus, nelaimėtų varžybų jie visiškai nesureikšmina, o važiavimą Lietuvos trasa savaitgalį laiko viena geriausių pramogų.

REKLAMA

Lenktynės buvo įdomios, todėl puikiai praleidome savaitgalį. Kiek nesmagiai nustebino varžybų pabaigoje išaiškėjusi aplinkybė, kad baudos taškai, gauti už viršytą greitį žvyrkeliuose ne varžybų etapuose, turės neigiamos įtakos galutiniam rezultatui. Apmaudu, kad apie tai nebuvome tinkamai informuoti varžybų pradžioje, būtumę išvengę šio nesusipratimo. Tačiau džiugina tai, kad visuose šešiuose varžybų etapuose esame nugalėtojai“, – sako A. Juknevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, 2000 kilometrų trasa buvo parinkta profesionaliai, o jos kliūčių įvairovė pareikalavo ištvermės ir gero visų komandų dalyvių pasirengimo. „Lietuvos varžybas laikau išskirtine, linksma patirtimi. Trasa buvo parinkta puikiai, greičio ruožai irgi tinkami. Pritrūko tik tinkamo baudų lentelės paskelbimo varžybų pradžioje, o ne pabaigoje. Nepaisant to, kad dar niekada nesu susidūręs su tokiomis taisyklėmis ar skundais po varžybų, jos buvo labai vertingos ir smagios visai komandai. Įrodėm sau, kad esame greičiausi“, – pasakojo „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį vykusiose varžybose aplink Lietuvą „Foman Ultimate Lithuanians“ komanda važiavo su specialiai joms paruoštu „Toyota Land Cruiser KZJ77“, kuriuo lenktynininkai sėkmingai dalyvavo daugybėje varžybų Libijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, varžybose aplink Ladogos ežerą.

A. Juknevičius ir D. Danuso „Foman Ultimate Lithuanians“ ekipažas pasibaigus varžyboms buvo apskųstas organizatoriams ir po daugiau nei paros skaičiavimo gavo daugiau kaip 10 tūkst. baudos minučių, nes žvyrkeliuose jie nuolat viršijo greitį, kuriuose jis leidžiamas – 70 km/h.

REKLAMA

„Tikrai neketiname skųsti šio sprendimo, nes tokia praktika prieštarauja mano įsitikinimams. Varžybas reikia laimėti greičio ruožuose, o ne mojuoti kumščiais po muštynių. Visą kelią važiavome savo malonumui, tad organizatoriams tenoriu padėkoti už suteiktą gerą pramogą“, – sako „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitonas.

Lietuvos verslininkų ir sportininkų sukurta  „Foman Ultimate Lithuanians“ komanda balandį vykusiame pasaulio dykumų ralio „Abu Dhabi desert challenge“ etape surinko 24 lenktynių taškus Pasaulio čempionate ir užsitikrino pirmąją vietą T 1.1. kategorijoje, o šiuo metu jau pradėjo ruoštis naujam varžybų etapui „Faraonų Raliui Egipte“, vyksiančiame rudenį.

Pasaulio dykumų ralis šiemet vyksta septyniais etapais. Trys iš jų jau įvyko Italijoje bei Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Tunise. Likę keturi etapai numatyti Ispanijoje, Vengrijoje, Egipte bei Portugalijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų