REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blogąja prasme įspūdingi – taip prezidentė Dalia Grybauskaitė apibūdino išankstinius visuotinio gyventojų surašymo duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Jie rodo, kad per dešimtmetį oficialus Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo maždaug 430 tūkstančių ir mūsų, išankstiniais visuotinio surašymo duomenimis, liko 3 mln. 53,8 tūkstančio.

REKLAMA

„Visoms Vyriausybėms, buvusioms ir ateinančioms, reikės prisiimti didžiulę atsakomybės naštą ir mėginti spręsti šią problemą, nes ji tikrai turės įtakos tiek ekonomikos vystymuisi, tiek valstybės gyvybiškumui ir mūsų išlikimo klausimams.

Nesame didelė tauta, nors Europoje nesame ir pati mažiausia, bet ta kritinė masė, kai sumažėja darbo jėgos kiekis ir intelektualinis valstybės ir tautos potencialas, labai skaudžiai gali atsiliepti mūsų vystymosi perspektyvai ir raidai“, – sakė D Grybauskaitė antradienį interviu „Žinių radijui“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šalies vadovės, gyventojų skaičiaus mažėjimą lemia ne vien ekonominės priežastys, bet ir bendra politinė atmosfera, ir nevyriausybinių organizacijų (NVO) brandumas, ir demokratijos kokybė.

„Tai – ne tik atlyginimų didėjimas ar pensijų garantijos, tai – ne tik rinkimų sistemos reforma, kad būtų kuo daugiau galimybės žmonėms suteikti dalyvauti rinkimuose, kad NVO balsas būtų girdimas, kad bendruomenės taptų savimi pasitikinčiomis ir gebančiomis kovoti už savo interesus ir rodančiomis, kad jos turi idėjų ir gina žmogų ir jo interesus.

Viskas – kartu, ir visos šios priežastys turi būti jau šios Vyriausybės peržiūrėtos“, – sakė D. Grybauskaitė. Pasak jos, ir politika turi būti labai rimtai koordinuota ir turėtų daryti įtaką tam, kad neliktų šių priežasčių, lemiančių žmonių išvykimą iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų