REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vienintelis pajėgiausioje Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygoje (NHL) žaidžiantis 32 metų lietuvis Dainius Zubrus apgailestauja dėl prasto praėjusio sezono, tačiau optimistiškai žvelgia į ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjęs sezonas? Geru jo nepavadinsi. Per 14 metų pirmą kartą nepatekau į atkrintamąsias varžybas“, – teigė gimtinėje viešintis „New Jersey Devils“ komandos puolėjas. Didelių ambicijų kovoti dėl titulo turėję „velniai“ pirmoje sezono dalyje itin prastai žaidė.

REKLAMA

Apmaudi trauma

Traukti ekipą iš duobės įpusėjus sezonui ėmėsi grįžęs legendinis treneris Jacques'as Lemaire'as, tačiau to neužteko – „Devils“ reguliariajame sezone Rytų konferencijoje užėmė 11 vietą ir liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Per praėjusį sezoną 13 įvarčių pelnęs ir 17 rezultatyvių perdavimų atlikęs D. Zubrus savo žaidimo vertinti nesiėmė ir apgailestavo, kad pabaigoje viską dar apkartino peties trauma.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemaloni trauma. Buvo likę gal pora rungtynių, jau daviau sutikimą atstovauti Lietuvos rinktinei Ukrainoje vykusiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre. Pasibaigus sezonui pora savaičių vaikščiojau pas daktarus ir „rijau“ tabletes, kad skausmas nurimtų. Dabar viskas jau gerai, jaučiuosi pasveikęs“, – pasakojo puolėjas.

Gali būti išmainytas?

Dar dvejų metų kontraktą su „Devils“ klubu turintis D. Zubrus tikino, kad kitą sezoną viskas turėtų sektis daug geriau. „Žinome, kad galime kovoti dėl titulo. Jeigu viskas bus gerai, problemų nebus“, – sakė jis. Tiesa, su komanda nebus sėkmę grąžinusio trenerio J. Lemaire'o.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gaila, bet ir vėl ieškosime naujo trenerio, nes dabartinis išeina į pensiją, – apgailestavo elektrėniškis ir tuoj pat pridūrė, kad jam tai nelabai svarbu: „Treneriai nuolat keičiasi. Daug dėmesio į tai nekreipiu.“

Šią savaitę į JAV grįžtantis ir pasirengimą naujam sezonui pradėti ketinantis D. Zubrus dar nežino, ar liks Naujajame Džersyje. „Šiemet „Devils“ turėtų pasirašyti naują sutartį su vienu geriausiu ekipos žaidėjų Zachu Parise. Jeigu klubas viršys NHl nustatytą algų kepurę mano vardas vėl gali būti dažnai minimas galimuose mainuose“, – teigė jis.

REKLAMA

Vis dėlto puolėjui tokios kalbos nebūtų džiugios – niekur kitur keltis jis nenorėtų: „Nenorėčiau, kad mane iškeistų, nes pripratau prie Naujojo Džersio, šeima – taip pat. Man patinka komanda ir klubo organizacija.“

Lietuvoje – tik močiutė

– Kaip leidžiate atostogas?

– Iš pradžių daug laiko praleidau rūpindamasis traumuotu pečiu ir nuotaika nebuvo gera. Namuose sėdėjau su vaikais. Paskui buvome nuvažiavę į Floridą su šeima, o kai grįžome,  vienas atvykau į Lietuvą. Vasarą paprastai leidžiame Monrealyje. Kai grįšiu, vyksime ten visa šeima.

REKLAMA

– Sūnus dar nemėgina žaisti ledo ritulio?

– Nelabai. Bet apie NHL žaidėjus žino daugiau nei aš: kiek kas įvarčių įmušė, kur anksčiau žaidė. Parnešu jam iš drabužinės ledo ritulininkų kortelių, kurių jis surinko visą kolekciją – apie 2 tūkst. Dukra dar lanko darželį.

– Ką veikiate grįžęs į Lietuvą?

– Mano tėvai, brolis ir sesuo gyvena JAV. Visada nuvažiuoju į kaimą. Čia likusi vienintelė močiutė, todėl ją būtinai aplankau. O visi kiti mano reikalai čia būna susiję su ledo rituliu.

– Lietuvos rinktinė planetos pirmenybėse užėmė priešpaskutinę penktą vietą. Kaip vertinate jų pasirodymą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Vertinti man sunku, nes rungtynių nemačiau, tik sekiau tik rezultatus. Žinojau, kad bus nelengva. Vyrai išsilaikė pirmajame divizione ir už tai juos reikia pagirti – šaunuoliai.

Labdara vaikams

Vienas geriausių visų laikų šalies ledo ritulininkų antrus metus iš eilės į Lietuvą grįžo su įspūdingomis lauktuvėmis. Tarpininkaujant „Devils“ puolėjui jaunuosius mūsų šalies ledo ritulininkus pasiekė 50 aprangų komplektų, kurių vertė beveik 100 tūkst. litų.

„Vėl kreipiausi į tą patį NHL žaidėjų asociacijos fondą „Golden Dreams“. Parodžiau, kad tai, ką jie padarė jau kartą, veltui nenuėjo. Šįkart fondas vėl sutiko padėti“, – kalbėjo D. Zubrus. – Pavažinėjau po Lietuva ir mačiau, kad ledo ritulio lygis šalyje auga. Vaikų yra, jie nori žaisti. Kai rezultatai matosi, visada lengviau.“

REKLAMA

Iš JAV gauti aprangos komplektai Lietuvoje bus padalyti ne pagal rezultatus, bet visoms komandoms. „Kitaip juos gautų pagrindinės komandos, o kitos nieko neturėtų. Norėjome, kad kiekviena mokykla kažką gautų“, – teigė Pernai NVLRL prezidentu išrinktas „Devils“ puolėjas. Siuntoje yra įvairių dydžių aprangos komplektai 14-15 metų vaikams, taip pat keli komplektai jauniesiems vartininkams.

TIK FAKTAI

Geriausias Lietuvos ledo ritulininkas per sezoną „Devils“ klube uždirba 3,4 mln. JAV dolerių (8,2 mln. litų). Su kanadiete drauge Nathalie Sanschagrin D. Zubrus aukgina du vaikus: aštuonerių Tomą ir trejais metais jaunesnę Emmą.

REKLAMA

Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga prieš pora mėnesių baigė antrąjį sezoną. Per penkis mėnesius lygoje sužaista beveik 250 rungtynių. NVLRL rungtyniavo 27 komandos iš trijų valstybių – 19 iš Lietuvos, 2 iš Latvijos ir 6 iš Kaliningrado srities (Rusija). Lyga sukaupė 360 tūkst. litų biudžetą, iš kurio net 100 tūkst. buvo skirta Lietuvos komandų premijoms ir paramai.

NVLRL pėdomis pasekė ir suaugusieji. Praėjusį rudenį įkurta Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) suvienijo 27 Lietuvos komandas, kurios per pirmąjį sezoną sužaidė 180 rungtynių. Antrajame NLRL sezone tikimasi išvysti Kaliningrado (Rusija) ir Latvijos ledo ritulio komandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų