REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalyvauti liepos 20-23 dienomis Palangoje vyksiančiose 12-osiose „Omnitel 1000 km lenktynėse“ jau užsiregistravo 36 komandos iš Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų organizatoriai tikisi, kad į didžiausią ir prestižiškiausią Baltijos regione automobilių sporto renginį iš viso atvyks apie pusšimtį ekipų.

REKLAMA

Lenktynes rengiančios VšĮ „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis pirmadienį spaudos konferencijoje pasidžiaugė, kad vos daugiau nei per dešimtmetį automobilių sporto varžybos Palangoje išsikovojo išskirtinę vietą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Anot D. Jonušio, šiemet į nugalėtojų titulą pretenduoja apie dešimt komandų.

Viena didžiausių naujienų - „Snoras Spyker Squadron“ komandos dalyvavimas šiose lenktynėse. „Spyker C8 Laviolette GT2“ automobilį vairuos profesionalus Lietuvos lenktynininkas Jonas Gelžinis ir sportininkai iš užsienio - trasos greičio rekordininkas škotas Piteris Dambreckas bei olandas Tomas Coronelas.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynėse dalyvaus ir banko „Snoras“ klientų komanda. Jai atstovaus buvęs „Formulės-2“ pilotas Kazimieras Vasiliauskas bei rusai Aleksejus Vasiljevas bei Aleksandras Skriabinas. Komandai talkins legendinis lenktynininkas Stasys Brundza.

Banko „Snoras“ komandos laimėjo šias lenktynes 2008 ir 2009 metais, o pernai jos varžybose Palangoje nedalyvavo. „Tikiuosi, kad sugrįžimas į “Omnitel 1000 km lenktynes„ bus sėkmingas. Sugrįžtame kovoti tik dėl pergalės“, - sakė „Snoro“ valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šilti atsiliepimai apie renginį ir jo pripažinimas verčia organizatorius kasmet papildyti lenktynių tvarkaraštį naujais, patraukliais akcentais. Be jau įprastų „Battery Super Sprint“, žvaigždžių ar istorinių automobilių lenktynių, tradicinio mechanikų bėgimo ir kitokių rungčių bei atrakcijų į renginio programą įsijungia latviškos „Dzintara Volga“ lenktynės. Pirmą kartą į „Omnitel 1000 km lenktynių“ programą įtrauktos sparčiai populiarėjančios „Fast Lap“ lenktynės.

Renginio pirmosios dienos programoje bene didžiausią susidomėjimą kelia Lietuvos „Drag“ čempionato etapo lenktynės, kurios pirmąkart rengiamos kartu su žvaigždžių lenktynėmis nuo 19 iki 24 val.

REKLAMA

Lenktynių finišą ir finalinį koncertą šįsyk pristato naujas varžybų partneris - tik varžybų išvakarėse lietuvių kalba pasirodysiantis „Top Gear“ žurnalas. Išskirtines teises Baltijos šalyse leisti „BBC Worldwide“ leidinį įsigijo leidybos ir žiniasklaidos įmonių grupė „SC Baltic Media“.

Pernai „Omnitel 1000 km lenktynes“ laimėjo Belgijos komanda „KS Motorsport“ su „BMW Silhouette“ autotomobiliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų