REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje vyraus vasariškai šilti orai, o kai kur termometrų stulpeliai gali pakilti ir iki 30 laipsnių, prognozuoja sinoptikai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot sinoptiko Vytauto Sakalausko, pirmadienį Lietuvos orus pradeda lemti šiltas anticiklonas. Orai išliks ramūs, lietus mažai tikėtinas, dvelks silpnas pietvakarių, pietų vėjas. Lepins vasariška 21–25 laipsnių šiluma. Tik prie jūros bus 20 laipsnių.

REKLAMA

„Oras nuo šios dienos šiltės, o antradienį kalendorinis pavasaris atsisveikins dar šiltesniais orais“, – Lietuvos radijui teigė V. Sakalauskas.

Pasak jo, naktį bus 9–14 laipsnių šilumos, o dieną oras sušils iki 24–29 laipsnių. Vėjas papūs iš pietryčių, tačiau lietaus debesų jis dar neatgins.

Birželio 1-oji taip pat bus labai šilta. Naktį spės atvėsti tik iki 11–16 laipsnių, o dieną bus karšta – 25–29 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

„Vietomis, didžiausia tikimybė – pietinėje šalies dalyje, oras gali įkaisti ir iki 30 laipsnių“, – sakė sinoptikas.

Naktį nelis, o štai dieną lietaus tikimybė didės. „Vakare šalies vakarinėje dalyje kai kur gali su perkūnija palyti“, – kalbėjo jis.

Neramesni orai laukia ketvirtadienį ir penktadienio naktį, kada beveik visur palis, pagriaudės.

Savaitgalį orus vėl lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys.

„Lietus pasitrauks, bet šiaurės vakarų vėjas atneš gaivesnį orą ir jau nebebus taip karšta. Dienomis temperatūra kils aukščiau 20 laipsnių, tačiau 30 laipsnių jau nepasieks“, – prognozavo V. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų