REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Monake Vettelis laimėjo dėka rizikingos taktikos: praktiškai visą distanciją jis nuvažiavo vienu sustojimu, jeigu neatsižvelgtume į momentą, kai lenktynės buvo sustabdytos.

REKLAMA
REKLAMA

Sebastianas Vettelis, „Red Bull“ Renault: „Neįtikėtinas jausmas, iš kokpito lenktynės buvo linksmos. Gerai startavau, neblogai nuvažiavau pirmą dalį ir sugebėjau atsiplėšti nuo Buttono. Planavau ilgiau nuvažiuoti su itin minkštomis padangomis, bet Jensonas pasuko į boksus, o mes ratu vėliau. Kilo problemų boksuose.

REKLAMA

Praradau vieną poziciją, bet perėjau prie kietesnės sudėties padangų, kai Jensonas naudojo itin minkštas. Jis pradėjo greitai nuo manęs tolti. Bet vėliau sugebėjau ilgiau išbūti trasoje, o kai į trasą išvažiavo saugos automobilis, jau buvo galima kiek atsikvėpti.

Tuo momentu Jensonas jau buvo už manęs, ir su minkštomis padangomis galėjau važiuoti labai greitai, nors aišku, aš žinojau, kad Monake sunku lenkti. Po to Jensonas užvažiavo dar kartą į boksus – jis užsidėjo minkštas padangas. Ferrari pasielgė protingai: sustojimą boksuose Alonso atliko tada, kai trasoje buvo saugos automobilis. Fernando perėjo prie minkštų padangų, ir pradžioje mes norėjome taip pat užvažiuoti į boksus dar kartą pakeisti padangas. Bet likus 33 ratams iki finišo jutau, kad padangos atlaikys, nors aišku, jos važiavo ne taip gerai, kaip naujos.

REKLAMA
REKLAMA

Supratau, kad turiu vienintelį šansą nugalėti – likti trasoje. Situacija buvo sudėtinga, manau, apie 20 ratų kovojau su Fernando, o iš paskos važiavo Jensonas. Situacija aštrėjo, manęs laukė šeši įtempti ratai.

Bet vėl pasirodė saugos automobilis: avarija įvykoo prieš pat mus. Po to lenktynės buvo sustabdytos ir pagaliau gavau naujas padangas. Padėvėtos tiesiog sukietėjo.

Po lenktynių atnaujinimo su naujomis padangomis buvo lengviau saugoti persekiotuojus, todėl esu laimingas, kad galėjau nugalėti! Kažkuriuo momentu važiavau antras, pralaimėdamas Jensonui apie 15 sekundžių ar net 19, ir atrodė, kad pergalė ne mano rankose. Bet kaip jau sakiau, Monakas – išprotėjusi vieta ir dabar labai didžiuojuosi, kad mano vardas bus tarp šio etapo nugalėtojų sąrašo!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų