REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijoje apsaugos darbuotojai mokėsi apsiginti nuo jūrų piratų. Pratybos vyko Maardu jūrų uoste, kur susirinko šešios apsaugininkų komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Po tragiškų įvykių, kuomet balandžio 19 dieną jūrų  piratai paėmė įkaitais estų laivo įgulos narius, nutarta suburti specialius būrius, kurie galėtų apginti nuo užpuolimų.

REKLAMA

Paskelbus atranką, susirinko būrys buvusių kariškių, sportininkų. Iš viso atrinkta apie 60 vyrų, mokančių šaudyti, išmanančių bent kelis savigynos kovos būdus.

Pirmą pratybų dieną būsimieji kovotojai bėgo 5 km, laipiojo alpinistų treniruoklių įranga, svaidė mokomąsias granatas.

Iš 60 dalyvių tik 49 vyrams pavyko įvykdyti keliamus reikalavimus.

Antrąją dieną reikėjo šaudyti iš automato, lanko bei pistoleto. Organizatorius maloniai nustebino Estijos saugumo tarnybos darbuotojas, kuris sugebėjo iš 20 žingsnių pataikyti į vielą, kurios skersmuo vos 5 mm.

REKLAMA
REKLAMA

38 metų Sergejus geriausiai šaudė ir iš automato bei lanko, kovėsi naudojant specialius įrankius (peilius, kuokas).

Iš 60 norinčių saugoti laivus nuo piratų kol kas priimta tik 30. Atrinktųjų laukia antras etapas. Į jūrą turėtų išplaukti apie 40 gerai parengtų kovotojų.  Manoma, jog pirmas būrys pasirodys laive jau rugsėjį.

Tie, kas praeis visus etapus, privalės dar kartą pasitikrinti sveikatą, apsidrausti. Tai bus pirmieji būriai Europoje, kurie padės kovoti su piratais, apsaugoti žmones bei krovinį. Kasmet dėl jūrų piratų prarandama turto už kelis milijonus eurų.

Kol kas informacija apie pratybas plačiai neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų