REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje sparčiai didėja skaičius žmonių, kurie į ligoninę pakliūna dėl nesaikingo alkoholio vartojimo ar su tuo susijusių ligų. Pirmą kartą tokių žmonių skaičius viršijo milijoną, skelbia Nacionalinis sveikatos apsaugos informacijos centras. Per pastaruosius dvejus metus tokių žmonių padaugėjo 12 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Centro parengtoje ataskaitoje pateikiami duomenys apie kepenų ligas, psichikos sutrikimus, susijusius su alkoholio vartojimu, traumas ir nelaimingus atsitikimus. Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministerija ketina šių metų rudenį skelbti naują antialkoholinę strategiją.

REKLAMA

Remiantis statistika, 2009–2010 metais į ligoninę dėl su alkoholio vartojimu susijusių problemų buvo paguldyta 1,057 mln. žmonių. 2008–2009 metais tokių žmonių buvo 945 500, o 2002–2003 metais – 510 800.

Verta paminėti, kad du trečdalius į ligoninę patekusių žmonių sudarė vyrai, ši dalis vis didėja ir, anot labdaros organizacijų, iki 2015 metų gali pasiekti pusantro milijono. Tokių ligonių gydymas valstybei per metus kainuoja 3,7 mlrd. svarų sterlingų.

Tačiau itin didelį ekspertų susirūpinimą skatina tai, kad alkoholizmas sparčiai plinta tarp jaunų moterų. Remiantis neseniai paskelbtais duomenimis, Anglijoje ir Velse maždaug 30 proc. moterų, jaunesnių nei 30 metų, kepenys yra padidėjusios, o tai vienas iš piktnaudžiavimo alkoholiu simptomų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų