REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suvaidinti 138 spektakliai (61 vaikams, 74 suaugusiems), aplankyti kiti miestai: Kaunas, Klaipėda, Panevėžys, Šiauliai, Rokiškis, Radviliškis, Elektrėnai... Šį sezoną Keistuoliams teko ir ašarą nubraukti, palydint nuo scenos nueinančius spektaklius, ir pasidžiaugti premjeromis, apdovanojimais ir naujam gyvenimui prikelta „Zenono“ apdovanojimų tradicija.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną Keistuoliai nelaužė senų gerų tradicijų – Kalėdų proga mažiesiems savo žiūrovams padovanojo naują spektaklį  „Pati labiausia pasaka“. Vasario mėnesį šis spektaklis tapo repertuariniu ir sulaukė puikaus įvertinimo. Spektaklio „Pati labiausia pasaka“ kūrybinė grupė (režisierius Vaidotas Žitkus, aktoriai: Benita Vasauskaitė, Judita Urnikytė, Dalius Skamarakas, Eimantas Bareikis ir Vytautas Leistrumas, scenografė Laura Luišaitytė) buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už žaismingą kelionę į lietuviškų pasakų erdves.

REKLAMA

Vasario mėnesį publikai pristatytas Aido Giniočio režisuotas spektaklis „Vasarotojai“ pagal Maksimo Gorkio kūrybą, dar kartą įrodė seniai žinomą tiesą, kad Keistuoliai geba kurti ne tik kokybiškus vaikiškus spektaklius, todėl „vaikų teatro“ etiketė jam jau seniai nebetinka.

Daug kam buvo netikėta, kad Keistuoliai ėmėsi rusų klasikos. Pasak Aido Giniočio, prieš šimtmetį parašyta M. Gorkio pjesė šiandien ypač aktuali, nes joje kalbama apie žmogų krizinėje situacijoje ir kritikuojamas vartotojiškas požiūris į gyvenimą. Režisieriui pavyko suburti tikrai šaunią aktorių komandą. Spektaklyje vaidina visų trijų keistuolių teatro kartų atstovai (Viola Klimčiauskaitė, Marija Korenkaitė, Judita Urnikytė, Ieva Stundžytė, Aldona Vilutytė, Andrius Kaniava, Dalius Skamarakas, Justas Tertelis, Vaidotas Žitkus,) ir būrys pripažintų scenos profesionalų iš kitų teatrų: Gabija Jaraminaitė - Ryškuvienė, Rasa Samuolytė, Tomas Žaibus, Ainis Storpirštis, Darius Meškauskas, Dainius Gavenonis. Spektaklis buvo rodytas Kauno teatrų festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris“, kur režisierius Aidas Giniotis publikos buvo pripažintas geriausiu Didžiosios scenos režisieriumi.  Rokiškio teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ aktorė Rasa Samuolytė už Olgos vaidmenį „Vasarotojuose“ pelnė simpatiškiausios aktorės titulą ir piniginį prizą. Naujausią Keistuolių teatro spektaklį turėjo galimybę pamatyti ir Šiaulių bei Panevėžio publika.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Keistuoliai nusprendė atgaivinti tradiciją pompastiškai, linksmai ir neformaliai paminėti teatro dieną. Atgimė žymusis Zenonas, visų teatralų globėjas ir guodėjas. Paskutinį kovo savaitgalį Keistuolių teatre praūžė „Zenonas ReStart“. Visi susirinkusieji buvo akimirksniu perkelti į virtualią erdvę ir „Matricos“ realybę, laimei, niekas ten nepražuvo – visi grįžo pasisėmę puikių emocijų, o atlikėjai – ir su „Zenono“ apdovanojimais. Renginį vedė amžinasis duetas Jeronimas Gvazdikas (Keistuolių teatro vadovas, režisierius ir aktorius Aidas Giniotis) ir Placidas Domingas (buvęs keistuolis aktorius Robertas Aleksaitis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keistuolių teatre šį sezoną netrūko ir kitokių renginių. Lapkričio mėnesį įvyko jau trečiasis Andriaus Kaniavos inicijuotas ir organizuotas labdaros koncertas „Ruduo nesibaigiančioj metų alėjoj“. Visos Keistuolių ir jų draugų koncerto metu surinktos lėšos atiteko Žirgų globos asociacijai, kuri rūpinasi likimo ir žmonių žiaurumo nuskriaustais žirgais.

Prieš Naujuosius metus publiką džiugino šaunioji kompozitoriaus Andriaus Kulikausko ir jaunųjų aktorių šeimynėlė „Kuli family“, o sausį Keistuolių teatre įspūdingu koncertu buvo pristatytas debiutinis Keistuolių draugo Domanto Razausko dainų albumas ir knyga.

REKLAMA

Šį sezoną Keistuoliai atsisveikino su dviem spektakliais: commedia dell'arte suaugusiems „Karalius Elnias“ (režisierius Aidas Giniotis) ir spektakliu vaikams „Pelytė Zita“ (režisierius Vytautas V. Landsbergis). Nors abu spektakliai nestokojo nei publikos dėmesio, nei gerų vertinimų, Keistuoliai nutarė, kad šie spektakliai „pavargo“ ir metas užleisti vietą naujiems.

Sezonas baigėsi, Keistuolių teatras užvėrė duris iki rudens, tačiau nesako „sudie“. „Vasarą taip pat bus renginių, kur pamatysite ir mus!“ – sako Keistuoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų