REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandį pensijų ir pašalpų „Sodra“ išmokėjo 190,7 mln. litų daugiau, nei surinko įmokų. Kovą šis skirtumas buvo dar didesnis - beveik 219 mln. litų. Skylės lopomos valstybės brangiai skolintais pinigais.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu arti 0,5 milijardo litų „Sodrai“ įsiskolinusios įmonės palūkanų už susikaupusias sumas nemoka nė cento. Šių metų vasario 7 d. „Sodra“ pradėjo viešai skelbti įmones, nesumokėjusias valstybinio socialinio draudimo įmokų ir kitų „Sodros“ administruojamų mokesčių. Pirmajame skolininkių sąraše buvo 35 817 iš maždaug 86 tūkst. formaliai Lietuvoje veikiančių bendrovių. Bendra skolų „Sodrai“ suma tuo metu siekė 443 mln. litų.

REKLAMA

Daugiau nei milijoną litų skolinga UAB „Lelija“, kurios vadovė pernai buvo apdovanota kaip viena geriausių vadybininkų. Tiesa, pastaruoju metu ši siuvimo įmonė išgarsėjo kaip 21 amžiaus vergvaldė: savo Rokiškio filialo darbuotojoms, dirbančioms visą darbo dieną, ji nemokėjo net minimalaus atlyginimo.

Bet įsiskolinimai „Sodrai“ nuo vasario mėn. vis tiek išaugo. Mokėti „Sodrai“ mokesčių neskuba ir viena didžiausių Marijampolės apskrities mokesčių mokėtojų - bendrovė „ARVI kalakutai“. Tačiau įmonė suranda atliekamų pinigų politinėms partijoms remti ir net televizijos muilo operoms. Atsakymo, dėl kokių priežasčių įmonė už savo darbuotojus nemoka mokesčių šiandien, „Respublika“ iš bendrovės „ARVI kalakutai“ nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų