REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors generalinis prokuroras Darius Valys viešojoje erdvėje deklaruoja, kad labai retomis išimtimis naudojasi tarnybiniu arba kolegų transportu, tačiau vėl kartoja  jo reputaciją smarkiai aplamdžiusią klaidą.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo Balsas.lt patikimų šaltinių teigimu, ketvirtadienio rytą tarnybiniu transportu D. Valys tiesiai iš Generalinės prokuratūros pastato nuskubėjo į Vilniaus oro uostą.

REKLAMA

Kur jis vyko – vasaros atostogų ar į svarbų susitikimą darbo reikalais? Kaip skelbia Generalinės prokuratūros tinklalapis, „gegužės 26–28 dienomis generalinis prokuroras Darius Valys išvykęs į Romą (Italijos Respublika) dalyvauti susitikime „Dialogas tarp generalinių prokurorų Europoje: teisingumo institucijos, žmogaus teisių rėmėjos“.

Tarp vairuotojų – ir patarėja ryšiams su visuomene

Tokį faktą patvirtino ir pati generalinio prokuroro D. Valio patarėja ryšiams su visuomene Vilma Budėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

„O kas čia tokio? Juk generalinis prokuroras išvyko darbo reikalais į komandiruotę“, – taip V. Budėnienė sureagavo į portalo Balsas.lt žurnalisto pateiktą klausimą, kodėl D. Valys vėl buvo pastebėtas besinaudojantis tarnybiniu transportu.

Be to, moteris prisipažino, kad vakar ryte į darbą pati savo automobiliu atvežusi D. Valį, tempiantį kelioninį lagaminą.

„Juk mes kaimynai. Jeruzalėje gyvename vienas šalia kito, tad nematau problemos kolegą pavėžėti iki darbovietės. Tuo labiau, jis su savimi turėjo kelionėms skirtą lagaminą. Galiu pasakyti, kad jis (D. Valys, – red. past.) labai nenorėjo būti vežamas. Prašė, kad jį žmona vežtų iš paskos. Bet pamaniau, kad kvailai atrodys dviem mašinomis vykti į darbą, tad pasiūliau pavėžėti“, – taip generalinio prokuroro patarėja ryšiams su visuomene aiškinosi apie bendrą išvyką į Generalinę prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartą atvažiavo ir dviračiu

V. Budėnienė portalui Balsas.lt pareiškė, kad po kilusio triukšmo žiniasklaidoje dėl naudojimosi tarnybiniu transportu, generalinis prokuroras dažniausiai į darbą atvyksta asmeniniu automobiliu, viešuoju transportu, o kartą – atmynė ir dviračiu.

Verta prisiminti, kad dar iki didžiosios Lietuvos prokuratūros reformos generalinis prokuroras D. Valys buvo paskelbęs karą piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir privilegijomis. Tačiau šių metų kovo pradžioje dienraščio „Lietuvos žinios“ fotografas užfiksavo, kaip pats D. Valys vieną ankstų rytą sėdasi į prie jo namų atvykusią vairuotojo vairuojamą tarnybinę mašiną – seno modelio „Audi 100“.

REKLAMA

Kilus triukšmui dėl tokio generalinio prokuroro akibrokšto, vienoje spaudos konferencijoje D. Valys pareiškė: „Tai buvo labai retos išimtys. Pats turiu asmeninį automobilį, vieną šeimoje, kartais žmonai pavežti susirgus ar panašiai.

Taigi tokiais atvejais važiuoju visuomeniniu transportu ir tikrai labai retomis išimtinis paprašau kolegos, vairuotojo, vykstančio į darbą rytais, apie pusę septynių ryto, užsukti pas mane paimti iki darbo kartu, o išlaidas degalams mes pasidalindavome. Nemanau, kad tai yra koks nors viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo pažeidimas“.

Taip pat skaitykite:

D. Valys neigia į darbą vykęs tarnybiniu transportu


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų