REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėjusi paslaugos „Google Wallet" bandymus, „Google“ ruošiasi į išmaniuosius telefonus perkelti bankų mokėjimo korteles, prekybininkų siūlomas nuolaidų korteles, bilietus ir netgi elektroninius namų raktus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji „Google Wallet" pavadinta mokėjimų paslauga, veikianti NFC artimojo belaidžio ryšio aprėptyje (apie 5 cm atstumu nuo terminalo) , suteikia galimybę susimokėti už prekes ir paslaugas mobiliuoju telefonu, kuriame yra NFC ryšio mikroschema. Tokį telefoną su jame įdiegta nemokama „Google Wallet" programa reikia priartinti prie specialiais lipdukas pažymėtų skaitytuvų, esančių prie kasos aparatų, ir, teelfono ekrane įvedus PIN kodą, susimokėti už pirkinį.

REKLAMA

Ši paslauga veiks su „PayPass„ mokėjimų terminalais, kuriuos diegia bendrovė „MasterCard“, sakoma oficialiame „Google“ tinklaraštyje. JAV tokie terminalai įrengti daugiau nei 120 tūkstančių prekybos vietų. Pinigai už pirkinius nurašomi nuo vartotojo bako sąskaitos. Kol kas  „Google Wallet“ veikia tik su banko „Citigroup„ išleistomis „MasterCard“ kortelėmis ir pačios „Google“  siūloma „Google Prepaid Card“, kurią galima papildyti beveik visomis kitomis mokėjimo kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Google Wallet" kol kas veikia tik JAV teritorijoje, ji suderinama tik su vienu išmaniojo telefono modeliu – „Nexus S 4G“. Šiuo metu naujoji paslauga bandymų režimu veikia  dviejuose miestuose – Niujorke ir San Franciske. Pranešama, kad vasarą ji bus pradėta teikti ir kituose JAV miestuose.

Pasak bendrovės atstovų, „Google Wallet„ buvo sukurta bendradarbiaujant su „Citigroup“ banku, „MasterCard“ mokėjimų sistema  ir mobiliojo ryšio bendrove „Sprint“.

„Google" tikisi, kad ilgainiui jos piniginė telefone atstos elektroninius bilietus į įvairius renginius, atliks kredito, nuolaidų kortelių paskirtį, suteiks asmens identifikacijai reikiamą informaciją, joje bus galima nešiotis elektroninius raktus nuo biuro ar namų.

Šiame vaizdo siužete – praktinis  „Google Wallet" galimybių išbandymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų