REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys inicijavo Kretingoje suskystintomis dujomis prekiaujančių įmonių veiklos patikrinimą, kurio rezultatai parodė, kad dujininkai apgaudinėja klientus.

REKLAMA
REKLAMA

„Reaguodamas į gyventojų skundus, kreipiausi į Valstybinę metrologijos inspekciją, kuri patikrino devynias įmones, fasuojančias suskystintas dujas, ir jų rinkai tiekiamus įrenginius (dujų balionus). Kaip, dalyvaujant ir man, nustatė inspektoriai, septynios iš devynių įmonių: UAB „Dujų spektras“, UAB „Evirina“, UAB „GAIMPEKSAS SDPP“, UAB „Madalva“, UAB „Jozita“, UAB „Probuta“ pildavo į balionus mažiau dujų nei nurodydavo etiketėse ir taip apgaudinėjo klientus. Vidutiniškai dujininkai nusukdavo nuo 405 iki 1776 gramų dujų“, – informavo Seimo narys.

REKLAMA

D. Budrys teigia toliau domėsiąsis, ar Metrologijos inspekcijai pavyksta priversti įmones liautis apgaudinėjus klientus. „Metrologijos inspekcija prieš mėnesį raštu pranešė, kad laukia įmonių vadovų išsamių paaiškinimų apie tai, kaip šalinami trūkumai. Jų negavusi inspekcija žada spręsti klausimą dėl įmonių veiklos sustabdymo. Galiu patikinti, kad šios temos nepamiršiu“, – pabrėžė komiteto vadovas.

Be to, D. Budrys siūlys sugriežti už minėtą nusikaltimą Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytas baudas. Pagal dabar galiojančias nuostatas, baudą sumoka sukčiavęs darbuotojas. Bus siūloma, kad už klientų apgaudinėjimą būtų baudžiama įmonė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų