REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio dykumų ralį šturmuojančių lietuvių komanda „Foman Ultimate Lithuanians“ šį savaitgalį rungsis su pajėgiausiais Lietuvos visureigių vairuotojais specialiame maratone aplink Lietuvą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot komandos „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitono Antano Juknevičiaus, dalyvavimas penktadienį – sekmadienį vyksiančiose visureigių varžybose aplink Lietuvą jiems bus vienos įdomesnių.

REKLAMA

„Visapusiškai palaikau šį renginį kaip ir bet kokią teisingą iniciatyvą, susijusią su visureigių sportu, tad nebuvo net menkiausios abejonės dėl dalyvavimo. Tai bus vienos įdomesnių varžybų, kur varžysis ne tik profesionalai, bet ir mėgėjai, todėl manau, kad turinys bus labai įdomus ir vertingas. „4x4 perimetras“ maratone bus tik 3 tikri greičio ruožai, taigi daugiausia lems orientacija, sklandus ekipažo darbas, elementarių klaidų nedarymas“, – sako A. Juknevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, nors ir 2000 kilometrų trasą aplink Lietuvą labai sunku lyginti su varžybomis dykumose, šios varžybos gali tapti savotiška Lietuvos visureigių ralio vizitine kortele.

„Trasai įveikti skirtos 54 valandos, o ji yra išties įspūdinga. Noriu tikėti, kad sėkmingos pirmosios varžybos išaugs ir per kelerius metus taps vienomis populiaresnių Rytų Europoje. Tai išties unikalus renginys bei puiki treniruotė besiruošiant tolimesnėms varžyboms dykumose“, – sako „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitonas.

Lietuvoje vyksiančiose varžybose „Foman Ultimate Lithuanians“ komanda važiuos su specialiai joms paruoštu „Toyota Land Cruiser KZJ77“, kuriuo lenktynininkai sėkmingai dalyvavo daugybėje varžybų Libijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, varžybose aplink Ladogos ežerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šias varžybas laikome savotiška padėka bei duokle Lietuvos visureigių sporto entuziastams, tad jaučiame  didelę asmeninę pareigą palaikyti visus jos dalyvius, iniciatorius, partnerius, o dėl galimų pergalių tikrai neketiname plėšytis ir daug labiau norėtume matyti laimėjus naujus sportininkus, pradedančius karjerą, nes jiems tai būtų labai puikus motyvacinis veiksnys“, – sako A. Juknevičius.

„Foman Ultimate Lithuanians“ balandį vykusiame pasaulio dykumų ralio „Abu Dhabi desert challenge“ etape surinko 24 lenktynių taškus Pasaulio čempionate ir užsitikrino pirmąją vietą T 1.1. kategorijoje, o šiuo metu jau pradėjo ruoštis naujam varžybų etapui „Faraonų Raliui Egipte“, vyksiančiame rudenį.

REKLAMA

Pasaulio dykumų ralis šiemet vyksta septyniais etapais. Trys iš jų jau įvyko Italijoje bei Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Tunise. Likę keturi etapai numatyti Ispanijoje, Vengrijoje, Egipte bei Portugalijoje.

„Foman Ultimate Lithuanians“ komanda buvo sukurta šių metų pradžioje. Jos atstovai – šalies verslininkų ir autosporto profesionalų suformuota komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų