REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė 2013 metų Europos čempionato atrankos varžybas pradės kitą savaitę Šiauliuose. Birželio 3 ir 7 dienomis lietuviai rungtynėse su Slovėnija ir Malta sieks gero starto, kuris būtų kaip tramplinas tolesnėms kovoms, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu gera pradžia

Europos U-21 čempionato atrankos 2 grupėje Lietuvos varžovėmis bus Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandos. Pasak Lietuvos futbolo federacijos A ir U-21 rinktinių skyriaus vadovo Roberto Tautkaus, Lietuvos komandos galimybes tarp pajėgių priešininkų bus galima realiau vertinti po  pirmųjų dviejų rungtynių.

REKLAMA

„Iš anksto  tikslų komandų pajėgumą nuspėti nelengva, nes buriamos naujos rinktinės, keičiasi žaidėjai. Sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo. Todėl pirmas dvejas rungtynes ir pasirinkome žaisti namuose. Jei pavyks geras startas, toliau kelsime tikslą įkasti ir favoritams – Ukrainai, Švedijai ir Suomijai“, - sakė R.Tautkus.

Dvikovos su slovėnais ir maltiečiais vyks Šiaulių miesto savivaldybės stadione.  Oficialias rungtynes U-21 rinktinė ten žais po beveik dešimties metų pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos futbolo federacija siekia populiarinti futbolą visuose regionuose. Šiauliuose futbolas pastaraisiais metais žengia į priekį – čia yra perspektyvi komanda, futbolo akademija, gerėja infrastruktūra, nuolat susirenka nemažai žiūrovų. Todėl šiam miestui suteikėme galimybę  pasidžiaugti jaunimo rinktinės rungtynėmis“, - aiškino R.Tautkus.

Favoritus nuspėti nelengva

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius apžvelgdamas pasiruošimą atrankos ciklui padėkojo nacionalinei B rinktinei už sužaistas dvejas draugiškas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios dvi rungtynes mums buvo naudingos, papildoma praktika ir galimybė išbandyti žaidėjus. Taip pat po kartą sužaidėme su Latvija ir Baltarusija. Vienos rungtynės nepavyko, o kitas sužaidėme daug sėkmingiau. Tai mums turėtų duoti impulsą gerai pradžiai“, - sakė V.Stankevičius.

Pasak trenerio, lietuviams teko sudėtinga grupė, iš kurios ką nors išskirti sunku: „Pagal reitingą favoritais laikomi švedai, tačiau labai stipri turėtų būti ir Ukrainos komanda. Šios šalies jaunimą pažįstu iš tų metų, kai dirbau Ukrainoje. Suomija – ženkliai progresuojanti ekipa, o slovėnai žaidžia technišką futbolą. Mažiausiai žinome apie Maltą. Šią komandą geriau išanalizuosime po pirmųjų jos rungtynių su suomiais.“

REKLAMA

V.Stankevičiaus teigimu, kad svarbu bus gerai pradėti, o toliau galima siekti ir aukščiausių tikslų – antrosios vietos grupėje ir kelialapio Europos čempionato finalinį etapą: „Ar tai įmanoma? Kodėl gi ne.  Kiekvienose rungtynėse sieksime pergalės. Svarbios bus pirmos dvejos rungtynės. Daug priklausys ir nuo pastovumo, nes jaunimo rinktinė pasižymi tuo, kad vienas rungtynes gali sužaisti labai gerai, o kitas prasčiau.“

Pakviesta nemažai naujokų

Pirmosioms rungtynėms su Slovėnija ir Malta į Lietuvos jaunimo rinktinę pakviesti septyni legionieriai. Keturi iš jų turės galimybę debiutuoti U-21 rinktinėje – tai Italijoje žaidžiantys Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai Aurimas Vilkaitis, Martynas Jefišovas ir Edvinas Girdvainis, o taip pat Anglijos komandai atstovavęs mažeikiškis Martynas Butkus.

REKLAMA

„Apie šiuos žaidėjus girdėjau gerų atsiliepimų, pirmąją trijulę pernai matėme ir kitose jaunimo rinktinėse. Norėtųsi išbandyti juos U-21 rinktinėje, nes neturime didelio pasirinkimo gynybos grandyje. Nuo praėjusio ciklo gynyboje liko tik Vytautas Andriuškevičius ir Karolis Urbaitis. Tikimės, kad jie bus lyderiai, o kitus žaidėjus stengsimės įlieti į komandą“, - aiškino V.Stankevičius.

Jis džiaugėsi, kad saugų ir puolimo grandyje yra ne tik nemažai senbuvių, tačiau atsiranda ir naujų veidų.

„Rimta paspirtis saugų linijoje bus rinktinės senbuviai, iš kurių nematysime tik traumuoto Fiodoro Černycho. Džiugu, kad saugų grandį sustiprins Arnas Ribokas, kuris yra jaunesnis, bet ženkliai progresuoja ir žaidžia „Ekrano“ pagrindinėje sudėtyje. Kalbant apie puolėjus, pastaruoju metu matome Edvino Petkaus ir Žilvyno Kymanto progresą, o iš Vokietijos girdėjome gerus atsiliepimus apie Luką Žėką. Todėl šiuos žaidėjus po pertraukos pakvietėme į komandą“, - vardijo treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Stankevičiaus, keli žaidėjai jau kandidatuoja į nacionalinę rinktinę, tačiau nutarta leisti jiems toliau progresuoti jaunimo komandoje. Ateityje perėjimą tarp vyresniųjų žaidėjams turėtų palengvinti  panašus abiejų komandų žaidimo braižas.

„Nacionalinė rinktinė žaidžia schema 4-5-1 arba 4-3-3. Siekiu, kad jaunimo rinktinė taip pat žaistų panašiai. Tokiu atveju iš jaunimo į nacionalinę rinktinę perėjusiam žaidėjui iš karto lengviau“, - aiškino V.Stankevičius.

Lietuvos rinktinė nuo kitos savaitės stovyklaus  Marijampolėje, o vėliau persikels į Šiaulius. Ten birželio 3 dieną lietuviai susitiks su Slovėnija, birželio 7-ąją - su Malta. Abiejų rungtynių pradžia – 18 valandą.

REKLAMA

Išplėstinis Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės sąrašas 2013 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su Slovėnija ir Malta birželio 3 ir 7 d.

(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:

Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)

Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“)

Tadas Simaitis („Šiauliai“)

Gynėjai:

Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“)

Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)

Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)

Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“)

Martyn Jefišov (AC „Montichiari“, Italija)

Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)

Edvinas Girdvainis (Calcio „Padova“, Italija)

Martynas Butkus („Hayes & Yeading“, Anglija)

Saugai:

Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)

Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris“)

Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“)

Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“)

Jevgenij Moroz (Panevėžio „Ekranas“)

Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)

Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja“)

Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas“)

Edvinas Jasaitis („Šiauliai“)

Arvydas Novikovas („St. Johnstone“, Škotija)

Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“)

Puolėjai:

Edvinas Petkus (FBK „Kaunas“)

Lukas Žėkas („RSV Göttingen 05“, Vokietija)

Žilvinas Kymantas (Klaipėdos „Atlantas“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų