REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė, kad gali būti paleisti politiniai kaliniai, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dar kalinami du opozicionieriai, tačiau „greičiausia ir jie“ bus paleisti, pareiškė prezidentas trečiadienį viešėdamas Kazachstane. Pasak jo, „nėra pagrindo toliau eikvoti pinigus jų kalinimui“.

REKLAMA

Kokius opozicionierius turi omenyje, A. Lukašenka nepasakė. Baltarusijos teismai daugiau kaip 20 opozicijos atstovų, suimtų per protestus po prieštaringų prezidento rinkimų, nuteisė kalėti iki penkerių metų. Du buvę kandidatai į prezidentus dar laukia nuosprendžio. Jiems taip pat gresia ilgos kalėjimo bausmės.

Stebėtojai spėja, kad A. Lukašenka apie politinių kalinių paleidimą prabilo dėl finansinės krizės šalyje. Baltarusija turi paleisti politinius kalinius, kad nuramintų Vakarus ir gautų naujų Tarptautinio valiutos fondo (TVF) kreditų, Rusijos radijui „Echo Moskvy“ sakė buvęs kandidatas į prezidentus Alesis Michalevičius, šiuo metu gyvenantis emigracijoje Čekijoje.

Vieno vyriausybei kritiško laikraščio Baltarusijoje leidėjas Sergejus Vozniakas teigė, kad A. Lukašenka nesitikėjo „tokios neigiamos reakcijos šalyje ir užsienyje“, kai ėmėsi veiksmų prieš opoziciją. „A. Lukašenka pakenkė pats sau ir dabar supranta, kad turi išlįsti iš šios situacijos“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų